Фрикадельки з підливою
(покроковий рецепт з фото)
Дуже зручний і практичний спосіб приготування другої страви. Якщо вам потрібно зробити доповнення до гарніру, то рекомендую рецепт, як приготувати фрикадельки з підливою з яловичого фаршу.
Для таких фрикадельок можна використовувати будь-яке м'ясо (куряче, свиняче або яловиче), а також їх суміш. Фрикадельки можна гасити з підливою, а можна зробити її окремо, а подавати всі разом. Фрикадельки смачно подавати з картопляним гарніром, з рисом, з гречкою або макаронами.
- Фарш яловичий - 700 грам
- Панірувальні сухарі - 0, 5 склянки
- Яйця - 1 штука
- Кетчуп - 1/4 склянки
- Гірчиця в зернах - 1/4 склянки
- Сіль, перець - За смаком
- Цибулевий порошок - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - За смаком
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Бульйон - 2 склянки
- Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки
1
У миску викладіть фарш, до нього додайте панірувальні сухарі, кетчуп (залиште 1 столову ложку), гірчицю в зернах, за смаком посоліть і поперчіть, додайте цибульний порошок і вбийте яйця, гарненько перемішайте.
2
Сформуйте невеликі фрикадельки і обсмажити їх на розпеченій сковороді з додаванням рослинної олії. Викладіть їх зі сковороди в тарілку.
3
Сковороду поверніть на вогонь, викладіть вершкове масло і розтопіть його, наріжте дрібно цибулю і викладіть його в сковороду. Коли він стане м'яким, додайте крохмаль і влийте бульйон, варіть після закипання 3-5 хвилин.
4
За смаком посоліть і поперчіть, додайте залишився кетчуп і поверніть фрикадельки в сковороду.
5
Прогрійте пару хвилин і накрийте кришкою, вимкніть вогонь і залиште на 5 хвилин.
6
Подавайте гаряче блюдо з картопляним пюре, прикрасьте його петрушкою.