М'ясні тефтелі з підливою
(покроковий рецепт з фото)
М'ясні тефтелі з сметанно-томатною підливою - це чудове блюдо, яким Ви досхочу нагодуйте як своїх домочадців, так і гостей! Всім напевно сподобається!
Приготуйте м'ясні тефтелі з підливою - блюдо соковите, пікантне і надзвичайно смачне! Як гарнір до нього можна подати макарони, гречку, картопляне пюре і т.Д. Обід вийде не тільки смачним, але і ситним! Як приготувати м'ясні тефтелі з підливою? розповідаю!
- М'ясний фарш - 500-700 грам (яловичина, свинина)
- Мал - 0, 5 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Морква - 1-2 штук
- Крем - 0, 5 склянки (або вершки)
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка (або 3, якщо використовуєте томатний соус)
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Мал варимо до напівготовності на слабкому вогні.
2. Цибулю дрібно нарізаємо.
3. Моркву натираємо на крупній тертці.
4. Обсмажуємо моркву з цибулею на олії хвилини 2-3.
5. Далі змішуємо м'ясний фарш з рисом і половиною обсмажених овочів. Vbivaem яйця, солимо і перчимо. Гарненько перемішуємо всі компоненти і ліпимо з отриманої маси кульки діаметром приблизно 5 см.
6. Форму для запікання змащуємо рослинним маслом, потім викладаємо в неї м'ясні кульки і відправляємо в духовку. Запікаємо хвилини 2, щоб тефтелі подрумянились.
7. Тим часом готуємо соус: перемішуємо сметану, томатну пасту і решту моркви з цибулею. Можна також додати дрібно нарізаної зелені. Солимо і перчимо, після чого знову перемішуємо. Якщо соус вийде дуже густим, додайте в нього трохи окропу.
8. Заливаємо соусом тефтелі і продовжуємо запікати приблизно 35 хвилин.
9. Тефтелі з підливою готові! Смачного!