Курячі тефтелі з підливою
(покроковий рецепт з фото)
Цим рецептів зі мною поділилася подруга. Мені сподобалося те, що за короткий термін часу, виходять не тільки смачні тюфтельки, але і підлива густа. Дивіться рецепт!
Щоб приготувати тефтелі з підливою знадобиться свіже м'ясо і томатна паста, також спеції. Приготуйте фарш з м'яса з цибулею і часником. Обсмажте тюфтельки на рослинній олії і залийте томатно-борошняної сумішшю. Протушкувати до готовності. Хай щастить!
- Куряча грудка велика - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Яйце - 1 штука
- Рис круглий - 80 грам
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Томатна паста - 70 грам
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія рафінована - 3-4 Ст. Ложок
- Вода - 2-3 склянок
Приготуйте продукти для тефтелей. Також знадобиться м'ясорубка або блендер для подрібнення м'яса.
Вимийте курячу грудку. Зніміть з неї шкіру, м'ясо зріжте обережно з кісточки. Поріжте його шматочками і покладіть в блендер. Туди ж додайте сіль, перець чорний мелений, цибуля і часник.
Подрібніть. Фарш готовий.
Візьміть глибоку посудину. Пересипьте фарш туди, додайте рис перебраний і вимитий, сире яйце.
Перемішайте.
Розігрійте масло рослинне в сковороді. Змочіть руки холодною водою і сформуйте тефтелі. Викладайте їх в гаряче масло і обсмажуйте з усіх боків до скориночки.
Розведіть у воді томатну пасту, додайте сіль і спеції, лавровий лист і борошно. Залийте томатно-борошняної сумішшю тефтелі. Доведіть до кипіння. Гасіть під кришкою на дуже маленькому вогні 30-35 хвилин до готовності рису і м'яса. Якщо хочете отримати більше підливи, збільште кількість води.
Тефтелі з підливою готові! приємного!