Рецепт Тефтелі з підливою зі сметани фото

Тефтелі з підливою зі сметани
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Молочні продукти , Фарш
Для діабетиків
На обід , На полуденок
Гарячі страви , Тефтелі
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 40 хв.

Якщо у вас десь залежався зайвий фарш, замість банальних котлет рекомендую дізнатися, як приготувати тефтелі з підливою зі сметани, - ніжна, соковита, ситна універсальна заправка до будь-якого гарніру!

Опис приготування:

Рецепт приготування тефтелей з підливою зі сметани досить простий, а головне, - універсальний. Мало того, що готову страву можна подавати до будь-якого гарніру, і отримати вишуканий обід або вечерю в два рахунки, так ще і само по собі воно може бути як дієтичним (якщо візьмете курячий фарш), так і досить ситним (якщо будете використовувати свинину навпіл з яловичиною). Одним словом, настійно рекомендую

1. Фарш кладемо в миску, і чекаємо, поки трохи розморозиться. Тим часом очистимо і подрібнити одну цибулину і часник, додамо в цю ж миску.

2. Туди ж вбиваємо яйце і додаємо спеції, сіль і перець за смаком. Ретельно вимішуємо, і відставити поки в стороні.

3. Частину, що залишилася цибулину і морквину, а також болгарський перець теж моєму і чистимо, і нарізаємо дрібною соломкою або кубиками. Обсмажуємо на рослинному маслі в глибокій сковороді.

4. Коли овочі обсмажити, заливаємо їх зверху сметаною, солимо і перчимо до смаку.

5. Доводимо до кипіння, після чого акуратно всипаємо борошно, і уменьаем вогонь. Ретельно перемішуємо, щоб не залишалося грудочок, і знімаємо з вогню, не давши йому сильно загуснуть.

6. Тепер беремо форму для запікання, застилає її фольгою, і викладаємо кульки з фаршу, які ви повинні ліпити вологими руками, щоб тефтелі не прилипали і не розвалювалися.

7. Поверх тефтелей виливаємо наш соус з сковорідки разом з усіма овочами, і відправляємо в духовку на 40 хвилин.

8. Приблизно на середині готування дістаньте тюфтельки, переверните, і відправте в духовку до готовності. Також на цьому етапі можна їх посипати твердим сиром або зеленню.

Мені дуже подобається цей рецепт приготування тефтелей з підливою зі сметани, так як в духовці самі тюфтельки виходять завжди дуже м'якими і соковитими, та ще й з апетитною скоринкою. А підлива при такій готуванні ніколи не вийде рідкої. Тому все таки рекомендую витратити трохи більше часу, і приготувати саме в духовці, не пошкодуєте Приємного апетиту!


  • Фарш - 700 грам
  • Цибуля - 2 штуки(1 шт. - Для тефтелей, 1 шт. - для підливи)
  • Часник - 2 зубчики
  • Яйце - 1 штука
  • Крем - 1 Склянка
  • Морква - 2 штуки
  • Перецьь болгарський - 1 штука
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - - За смаком
  • Перець - - За смаком
  • Спеції - - За смаком
Рецепт приготування тефтелей з підливою зі сметани досить простий, а головне, - універсальний. Мало того, що готову страву можна подавати до будь-якого гарніру, і отримати вишуканий обід або вечерю в два рахунки, так ще і само по собі воно може бути як дієтичним (якщо візьмете курячий фарш), так і досить ситним (якщо будете використовувати свинину навпіл з яловичиною). Одним словом, настійно рекомендую

1. Фарш кладемо в миску, і чекаємо, поки трохи розморозиться. Тим часом очистимо і подрібнити одну цибулину і часник, додамо в цю ж миску.

2. Туди ж вбиваємо яйце і додаємо спеції, сіль і перець за смаком. Ретельно вимішуємо, і відставити поки в стороні.

3. Частину, що залишилася цибулину і морквину, а також болгарський перець теж моєму і чистимо, і нарізаємо дрібною соломкою або кубиками. Обсмажуємо на рослинному маслі в глибокій сковороді.

4. Коли овочі обсмажити, заливаємо їх зверху сметаною, солимо і перчимо до смаку.

5. Доводимо до кипіння, після чого акуратно всипаємо борошно, і уменьаем вогонь. Ретельно перемішуємо, щоб не залишалося грудочок, і знімаємо з вогню, не давши йому сильно загуснуть.

6. Тепер беремо форму для запікання, застилає її фольгою, і викладаємо кульки з фаршу, які ви повинні ліпити вологими руками, щоб тефтелі не прилипали і не розвалювалися.

7. Поверх тефтелей виливаємо наш соус з сковорідки разом з усіма овочами, і відправляємо в духовку на 40 хвилин.

8. Приблизно на середині готування дістаньте тюфтельки, переверните, і відправте в духовку до готовності. Також на цьому етапі можна їх посипати твердим сиром або зеленню.

Мені дуже подобається цей рецепт приготування тефтелей з підливою зі сметани, так як в духовці самі тюфтельки виходять завжди дуже м'якими і соковитими, та ще й з апетитною скоринкою. А підлива при такій готуванні ніколи не вийде рідкої. Тому все таки рекомендую витратити трохи більше часу, і приготувати саме в духовці, не пошкодуєте Приємного апетиту!

Схожі рецепти