Тефтелі з підливою курячі
(покроковий рецепт з фото)
Найніжніші апетитні тефтелі з підливою курячі в домашніх умовах стануть справжньою знахідкою для тих, хто любить готувати смачно і досить швидко. Це неймовірне блюдо заслуговує на увагу.
Класичний рецепт тефтелей з підливою курячих в даному випадку доповнений досить оригінальним для цього блюда інгредієнтом - лимоном. Фарш виходить дивно ніжним, соковитим, а томатний соус ідеально доповнює тефтелі.
- Куряче філе - 600 грам
- Хліб - 1-2 скибочок
- Молоко - 100 мілілітрів
- Цибулина - 1 штука
- Лимон - 0.5 штуки
- Свіжа зелень - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Томатний соус - 200 мілілітрів
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
1. Для приготування фаршу необхідно вимити, обсушити і пропустити через м'ясорубку філе. Додати хліб, попередньо замочивши його в молоці. Лук з часником очистити і також пропустити через м'ясорубку. Половину лимона або лайма подрібнити в блендері або м'ясорубці і додати в фарш. Вимити і просушити свіжу зелень, нарізати дрібно і додати в фарш.
2. Посолити і поперчити все за смаком. Ретельно перемішати. В рецепт приготування тефтелей з підливою курячих можна додати також трохи спецій або овочів за смаком - солодкий перець, селера, морква, наприклад.
3. З отриманого фаршу сформувати невеликі кульки, змоченими у воді руками. На сковороді розігріти олію і відправити туди тефтелі. Обсмажити на сильному вогні близько 3 хвилин з кожного боку.
4. Окремо розігріти томатний соус (можна використовувати домашній томат або розведену у воді томатну пасту), посолити і поперчити за смаком. Доповнити тефтелі з підливою курячі в домашніх умовах можна 1-2 ложками сметани, для більш цікавого смаку соусу.
5. На середньому вогні і при бажанні під закритою кришкою тушкувати тефтелі до готовності. При бажанні на 5-10 хвилин можна відправити їх в духовку, щоб вийшла рум'яна і запечена скоринка.