Рецепт Тефтелі з підливою курячі фото

Тефтелі з підливою курячі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка
Для діабетиків
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Тефтелі

Найніжніші апетитні тефтелі з підливою курячі в домашніх умовах стануть справжньою знахідкою для тих, хто любить готувати смачно і досить швидко. Це неймовірне блюдо заслуговує на увагу.

Класичний рецепт тефтелей з підливою курячих в даному випадку доповнений досить оригінальним для цього блюда інгредієнтом - лимоном. Фарш виходить дивно ніжним, соковитим, а томатний соус ідеально доповнює тефтелі.

  • Куряче філе - 600 грам
  • Хліб - 1-2 скибочок
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Цибулина - 1 штука
  • Лимон - 0.5 штуки
  • Свіжа зелень - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Томатний соус - 200 мілілітрів
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
тефтелі з підливою курячі - фото крок 1
1. Для приготування фаршу необхідно вимити, обсушити і пропустити через м'ясорубку філе. Додати хліб, попередньо замочивши його в молоці. Лук з часником очистити і також пропустити через м'ясорубку. Половину лимона або лайма подрібнити в блендері або м'ясорубці і додати в фарш. Вимити і просушити свіжу зелень, нарізати дрібно і додати в фарш.
тефтелі з підливою курячі - фото крок 2
2. Посолити і поперчити все за смаком. Ретельно перемішати. В рецепт приготування тефтелей з підливою курячих можна додати також трохи спецій або овочів за смаком - солодкий перець, селера, морква, наприклад.
тефтелі з підливою курячі - фото крок 3
3. З отриманого фаршу сформувати невеликі кульки, змоченими у воді руками. На сковороді розігріти олію і відправити туди тефтелі. Обсмажити на сильному вогні близько 3 хвилин з кожного боку.
тефтелі з підливою курячі - фото крок 4
4. Окремо розігріти томатний соус (можна використовувати домашній томат або розведену у воді томатну пасту), посолити і поперчити за смаком. Доповнити тефтелі з підливою курячі в домашніх умовах можна 1-2 ложками сметани, для більш цікавого смаку соусу.
тефтелі з підливою курячі - фото крок 5
5. На середньому вогні і при бажанні під закритою кришкою тушкувати тефтелі до готовності. При бажанні на 5-10 хвилин можна відправити їх в духовку, щоб вийшла рум'яна і запечена скоринка.

Схожі рецепти