М'ясні кульки з підливою
(покроковий рецепт з фото)
Фрикадельки часто готують в нашій родині, ведь с ними мало мороки, вони підходять до будь-якого гарніру. Окремо або разом з ними можете зробити підливу. Розповім, як приготувати м'ясні кульки з підливою.
Такі кульки готую з суміші яловичого і свинячого фаршу. Навіть якщо у вас був негативний досвід приготування м'ясних кульок, з цим рецептом ви впораєтеся на раз-два. Цей рецепт цілком може стати вашим сімейним, адже фрикадельки в підливі - це відмінне блюдо для вечері, обіду і навіть святкового столу.
- Вершкове масло - 8 Ст. Ложок
- Цибуля - 1 штука
- Молоко - 2/3 склянки
- Хліб - 4-5 скибочок
- Яйця - 2 штуки
- Фарш із яловичини - 600 грам
- Свинячий фарш - 450 грам
- Сіль, мелений перець - За смаком
- Мелений мускатний горіх - 1 Чайна ложка
- Кардамон - 1 Чайна ложка
- Борошно - 1/3 склянки
- Яловичий бульйон - 900 мілілітрів
- Крем - 0, 5-1 склянки
1. Обсмажте нарізану дрібно цибулю в 2 столових ложках вершкового масла, перекладіть в тарілку. Скибочки хліба замочіть в молоці, розімніть його руками і змішайте з двома видами фаршу, з цибулею, яйцями, сіллю, перцем, мускатним горіхом, kardamonom. Сформуйте невеликі фрикадельки і обсмажити їх партіями в сковороді з розтопленим вершковим маслом.
2. Викладіть все фрикадельки на деко і відкладіть їх в сторону, а сковороду поверніть на вогонь.
3. Додайте в масло борошно, лопаткою розмішайте.
4. Доведіть суміш до утворення злегка коричневою суміші.
5. Влийте в сковороду невеликими порціями бульйон, трохи перемішуючи після кожної порції.
6. Готовий соус посоліть трохи і поперчіть, прогрійте його гарненько.
7. Викладіть в соус фрикадельки в один шар, тому, можливо, доведеться готувати порційно. Гасіть фрикадельки на слабкому вогні під закритою кришкою близько 7-10 хвилин.
8. Викладіть готові фрикадельки з соусом в тарілку, перемішайте зі сметаною і подавайте до столу.