М'ясні фрикадельки
(покроковий рецепт з фото)
Дуже люблю м'ясо, без нього жити не можу, тому намагаюся готувати його часто і по різному. Сьогодні вирішила приготувати м'ясні фрикадельки - блюдо максимально просте, швидке, але смачне. Пробуємо?
М'ясні фрикадельки - це дуже легке блюдо, яке не вимагає особливих зусиль. Все просто. Змішаємо фарш з іншими компонентами, даємо йому настоятися годинку в холодильнику, потім формуємо фрикадельки і готуємо їх. Готувати можна двома способами - традиційним - обсмажити в маслі на сковорідці, або іншим способом, більш поширеним в Європі - запекти в духовці. Другий варіант більш корисний, проте фрикадельки виходять трохи сухуваті і тому потребують будь-якого особливого соусу. Бажаю приємного приготування!
- Фарш - 900 грам (найкраще яловичий + курячий фарш)
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Майонез - 1 Ст. Ложка
- Цибуля - 1 штука
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець, мелений часник - - За смаком
Цибуля подрібнюємо дуже дрібно (краще за допомогою кухонного комбайна), потім в зручній посуді змішуємо фарш, цибуля, майонез, сметану, розпушувач, панірувальні сухарі. Все солимо, перчимо і добре перемішуємо.
Потім фарш відправляємо на годину в холодильник, щоб всі компоненти дали сік і гарненько просочилися один одним.
Формуємо маленькі фрикадельки і складаємо їх акуратно на деко, застелений папером для випікання.
Фрикадельки можна приготувати двома способами - запекти в духовці при 200 градусах 25 хвилин, або обсмажити на сковорідці в оливковій олії під кришкою протягом 15-20 хвилин.
У будь-якому випадку виходить дуже смачно. Смачного!