Рецепт М'ясні фрикадельки фото

М'ясні фрикадельки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Новий рік
Гарячі страви, Фрикадельки

Дуже люблю м'ясо, без нього жити не можу, тому намагаюся готувати його часто і по різному. Сьогодні вирішила приготувати м'ясні фрикадельки - блюдо максимально просте, швидке, але смачне. Пробуємо?

М'ясні фрикадельки - це дуже легке блюдо, яке не вимагає особливих зусиль. Все просто. Змішаємо фарш з іншими компонентами, даємо йому настоятися годинку в холодильнику, потім формуємо фрикадельки і готуємо їх. Готувати можна двома способами - традиційним - обсмажити в маслі на сковорідці, або іншим способом, більш поширеним в Європі - запекти в духовці. Другий варіант більш корисний, проте фрикадельки виходять трохи сухуваті і тому потребують будь-якого особливого соусу. Бажаю приємного приготування!

  • Фарш - 900 грам (найкраще яловичий + курячий фарш)
  • Крем - 1 Ст. Ложка
  • Майонез - 1 Ст. Ложка
  • Цибуля - 1 штука
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль, перець, мелений часник - - За смаком
м'ясні фрикадельки - фото крок 1
Цибуля подрібнюємо дуже дрібно (краще за допомогою кухонного комбайна), потім в зручній посуді змішуємо фарш, цибуля, майонез, сметану, розпушувач, панірувальні сухарі. Все солимо, перчимо і добре перемішуємо.
м'ясні фрикадельки - фото крок 2
Потім фарш відправляємо на годину в холодильник, щоб всі компоненти дали сік і гарненько просочилися один одним.
м'ясні фрикадельки - фото крок 3
Формуємо маленькі фрикадельки і складаємо їх акуратно на деко, застелений папером для випікання.
м'ясні фрикадельки - фото крок 4
Фрикадельки можна приготувати двома способами - запекти в духовці при 200 градусах 25 хвилин, або обсмажити на сковорідці в оливковій олії під кришкою протягом 15-20 хвилин.
м'ясні фрикадельки - фото крок 5
У будь-якому випадку виходить дуже смачно. Смачного!

Схожі рецепти