Рецепт Сирний суп «ностальгія» фото

Сирний суп «ностальгія»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Сир , Плавлений сир
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку
Супи
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Думаю, сирні супи люблять все. І варять в кожній родині по-своєму. Мені ось вони дуже подобаються ще з молодості. Пропоную свій улюблений варіант приготування і подачі - з яйцем-пашот і підсмаженим беконом.

Опис приготування:

Дуже зручно варити такі супи з готових сумішей заморожених овочів - швидко і без метушні. Але восени, звичайно, смачніше взяти свіжі овочі. Причому змішати їх можна в будь-яких поєднаннях - аби вам було смачно! Можна додати в суп вермішель або рис, замінивши ними картопля, причому краще додавати вже готові продукти в кінці приготування. Суп вариться швидко, без засмажкою і жиру, і може бути навіть віднесений до категорії дієтичних.

  • Картопля - 2 штуки (дрібний)
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
  • Кольорова капуста - 150 грам
  • Квасоля зелена стручкова - 150 грам
  • Перець солодкий - 1 штука
  • Кукурудза консервована - 1 Склянка
  • Сир плавлений - 200 грам
  • Паприка мелена - 1 Чайна ложка
  • Майоран - 1 Чайна ложка
  • Бекон - 30 грам (или грудинка)
  • Яйця - За смаком (за кількістю порцій)
сирний суп
Закип'ятіть воду - літра півтора - і опустіть нарізану великими кубиками картоплю. Дайте закипіти і додайте моркву, нарізану кубиками подрібніше. Варіть пару хвилин, потім приправити сіллю вир.
сирний суп
Додайте розібрану на дрібні суцвіття капусту, нарізану зелену квасолю і кукурудзу. Надішліть в суп дрібно нарізану цибулю і солодкий перець - кубиками. Варіть ще 2 хвилини.
сирний суп
Додайте в суп плавлений сирок - краще з ванночки - і добре перемішайте до повного розчинення. Посипте суп паприкою і майораном. Накрийте каструлю кришкою і вимкніть нагрів. Дайте супу настоятися хвилин 15.
сирний суп
Поки суп доходить, зваріть яйця-пашот за кількістю порцій супу. Процес цей не складний, але абсолютно не розташовує до фотозйомки. Яйця повинні бути свіжі і кімнатної температури, лише тоді вони будуть виглядати красиво. Окремо підсмажте до рум'янцю бекон або грудинку, нарізавши їх соломкою. Обсушити на серветці від надлишків жиру.
сирний суп
Залишилося лише розлити суп по тарілках, викласти в центр кожної тарілки по яйцю і посипати суп беконом. Прикрасити зеленню і подавати з сухариками або хрусткими хлібними паличками.

Схожі рецепти