Італійський сирний суп
(покроковий рецепт з фото)
За цим рецептом італійський сирний суп я готую вже давно. Я пропоную вам саме цей варіант, хоча іноді я можу поміняти сорти капусти або сиру. Завжди виходить дуже смачно.
Італійський сирний суп готується не швидко і треба трохи постаратися, щоб його приготувати. Але італійський сирний суп - це справжня насолода смаком. Суп виходить ароматним і найсмачніше, подавати його треба прямо з печі. Спробуйте і переконайтеся самі. Смачного!
- Брокколі - 300-350 грам
- Сир Чеддер - 250 грам
- Цибуля - 1 штука
- Борошно - 60 грам
- Овочевий бульйон - 2 склянки
- Морква - 1 штука
- Вершкове масло - 90 грам
- Вершки - 2 Ст. Ложки
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Розділити броколі на суцвіття.
Кинути брокколі в киплячу воду і варити 2-3 хвилини.
Викласти брокколі в більшу миску з крижаною водою. Коли охолоне, злити воду і відкласти в сторону.
Розтопити в каструлі 30 г масла і обсмажити в ньому дрібно нарізану цибулю і моркву, щоб трохи розм'якшилися.
Додати в каструлю масло, що залишилося і розтопити. Додати борошно і помішувати 2-3 хвилини.
Продовжуючи помішувати, потроху додати вершки, потім бульйон.
Додати мускатний горіх, перемішати.
Накрити кришкою і варити на середньо-слабкому вогні 20 хвилин. Зменшити вогонь до повільного і додати цибулю, морква і брокколі. Перемішати, накрити кришкою і варити 20-25 хвилин.
Розім'яти брокколі картопляним пресом до потрібної вам консистенції.
Додати тертий сир Чеддер.
Все добре перемішати, щоб сир розплавився. Посолити і поперчити за смаком.