Італійський сочевичний суп
(покроковий рецепт з фото)
З настанням холодів хочеться зігріваючих супів. Пропоную такий сонячний, в міру гострий і дуже смачний суп з сочевиці з овочами. Дивіться!
Отже, розповім, як приготувати "італійський сочевичний суп"! Це дуже ароматний суп, густий, ситний. А який він теплий і зігріваючий, за рахунок перчика! Сочевиці підійде як червона, так і зелена, різниця тільки в часі варіння - червона готується швидше. Якщо у вас немає стеблового селери, покладіть кореневої. Обов'язково спробуйте приготувати цей суп, сподіваюся вам сподобається!
- Сочевиця - 1 Склянка
- Морква - 2 штуки
- Селера стеблової - 3 штуки (гілочки)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук (в залежності від розміру)
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Перець болгарський - 1 штука
- Перець чилі - 1-2 скибочок
- Рослинна олія (оливкова) - 3 Ст. Ложки
- Помідор - 2 штуки
- Окріп - 1 літр(+1 склянка, якщо густий суп)
- Зелень (кріп або петрушка) - 1 пучок
- Сир (пармезан) - За смаком
- Чебрець сушений - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 1 штука
- Цукор - 1 Чайна ложка
1. Підготуйте продукти, приступимо!
2. Поріжте вимиті овочі. У каструлі з товстим (подвійним) дном розігрійте масло і обсмажте овочі до м'якості.
3. Помідори обдайте окропом, зніміть шкірку і поріжте.
4. Додайте помідори до смажених овочів, а також чебрець, сіль, цукор, лавровий лист, перець чорний мелений і червоний чилі. Тушіте 4-5 хвилин.
5. Промийте сочевицю, додайте до овочів.
6. Залийте окропом і варіть до м'якості сочевиці (15-20-25 хвилин, залежить від сорту).
7. Готовий суп зніміть з вогню, видаліть лавровий лист і пюріруйте занурювальним блендером.
8. Доведіть суп ще раз до кипіння. Зніміть з вогню. Суп готовий. Натріть сир на дрібній тертці, поріжте зелень.
9. Подавайте суп з сиром і зеленню. Приємного!