Рецепт М'ясні тефтелі з рисом фото

М'ясні тефтелі з рисом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш , Крупи , Мал
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід
Гарячі страви , Тефтелі
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 40 хв.

Пропоную вам класичний рецепт м'ясних тефтелей з рисом, - ситна, смачна традиційна заправка для будь-якого гарніру. Це займе деякий час, зате вистачить на три-чотири обіду в різних варіаціях

Опис приготування:

Я думаю, кожен повинен знати, як приготувати м'ясні тефтелі з рисом, адже це універсальна заправка для будь-якого гарніру. Один раз приготуєте, - і, додавши, скажімо, до простої відвареної каші, отримуєте вже повноцінне блюдо на обід для всієї родини. Ідеально для ледачих господарок А враховуючи, що такі тефтелі виходять завжди соковитими і апетитними, навіть найвибагливіші будуть не проти їсти їх знову і знову Тому готуємо!

1. Фарш, якщо необхідно, дістаємо розморожувати, а рис промиваємо, і залишаємо у воді, і займемося тим часом іншими інгредієнтами.

2. Одну цибулину моєму, чистим, і подрібнюємо в блендері. Викладаємо в глибоку миску, і туди ж викладемо наш фарш.

3. Додамо в миску також яйце, сіль і приправи, а також проціджений і віджатий рис. Ретельно перемішати, і залишимо поки в стороні.

4. Займемося соусом. Для цього другу цибулину і морквину моєму, чистимо і нарізаємо дрібною соломкою або кубиками. Обсмажити на сильному вогні, поки цибуля не стане золотистого кольору.

5. Томатну пасту змішуємо з водою в каструльці до однорідного стану, і ставимо на вогонь, додавши нашу суміш зі сковорідки.

6. Додамо улюблені спеції, сіль і перець на ваш смак. Доводимо до кипіння, і зменшуємо вогонь. Тримаємо під кришкою.

7. Тепер з фаршу ліпимо тюфтельки і обсмажити їх на тій же сковороді, де смажилися наші овочі, до появи скоринки.

8. Додаємо всі обсмажені тефтелі в наш киплячий соус, і тушкуємо під кришкою ще 20 хвилин.

Готово! Я такі м'ясні тефтелі з рисом в домашніх умовах дуже люблю подавати з картопляним пюре, але взагалі вони будуть доречні з будь-яким гарніром. Можна також подавати в окремому посуді, прикрасивши гілочками базиліка або зеленню, щоб кожен міг покласти собі в тарілку стільки, скільки захоче. Смачного!


  • Фарш - 600 грам
  • Мал - 200 грам
  • Цибуля - 2 штуки(1 - в фарш, 1 - для засмажкою)
  • Мроквь- 2 штуки
  • Яйце - 1 штука
  • Томатна паста - 400 грам
  • Сіль - - За смаком
  • Спеції - - За смаком
Я думаю, кожен повинен знати, як приготувати м'ясні тефтелі з рисом, адже це універсальна заправка для будь-якого гарніру. Один раз приготуєте, - і, додавши, скажімо, до простої відвареної каші, отримуєте вже повноцінне блюдо на обід для всієї родини. Ідеально для ледачих господарок А враховуючи, що такі тефтелі виходять завжди соковитими і апетитними, навіть найвибагливіші будуть не проти їсти їх знову і знову Тому готуємо!

1. Фарш, якщо необхідно, дістаємо розморожувати, а рис промиваємо, і залишаємо у воді, і займемося тим часом іншими інгредієнтами.

2. Одну цибулину моєму, чистим, і подрібнюємо в блендері. Викладаємо в глибоку миску, і туди ж викладемо наш фарш.

3. Додамо в миску також яйце, сіль і приправи, а також проціджений і віджатий рис. Ретельно перемішати, і залишимо поки в стороні.

4. Займемося соусом. Для цього другу цибулину і морквину моєму, чистимо і нарізаємо дрібною соломкою або кубиками. Обсмажити на сильному вогні, поки цибуля не стане золотистого кольору.

5. Томатну пасту змішуємо з водою в каструльці до однорідного стану, і ставимо на вогонь, додавши нашу суміш зі сковорідки.

6. Додамо улюблені спеції, сіль і перець на ваш смак. Доводимо до кипіння, і зменшуємо вогонь. Тримаємо під кришкою.

7. Тепер з фаршу ліпимо тюфтельки і обсмажити їх на тій же сковороді, де смажилися наші овочі, до появи скоринки.

8. Додаємо всі обсмажені тефтелі в наш киплячий соус, і тушкуємо під кришкою ще 20 хвилин.

Готово! Я такі м'ясні тефтелі з рисом в домашніх умовах дуже люблю подавати з картопляним пюре, але взагалі вони будуть доречні з будь-яким гарніром. Можна також подавати в окремому посуді, прикрасивши гілочками базиліка або зеленню, щоб кожен міг покласти собі в тарілку стільки, скільки захоче. Смачного!

Схожі рецепти