М'ясні тефтелі з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам класичний рецепт м'ясних тефтелей з рисом, - ситна, смачна традиційна заправка для будь-якого гарніру. Це займе деякий час, зате вистачить на три-чотири обіду в різних варіаціях
Я думаю, кожен повинен знати, як приготувати м'ясні тефтелі з рисом, адже це універсальна заправка для будь-якого гарніру. Один раз приготуєте, - і, додавши, скажімо, до простої відвареної каші, отримуєте вже повноцінне блюдо на обід для всієї родини. Ідеально для ледачих господарок А враховуючи, що такі тефтелі виходять завжди соковитими і апетитними, навіть найвибагливіші будуть не проти їсти їх знову і знову Тому готуємо!
1. Фарш, якщо необхідно, дістаємо розморожувати, а рис промиваємо, і залишаємо у воді, і займемося тим часом іншими інгредієнтами.
2. Одну цибулину моєму, чистим, і подрібнюємо в блендері. Викладаємо в глибоку миску, і туди ж викладемо наш фарш.
3. Додамо в миску також яйце, сіль і приправи, а також проціджений і віджатий рис. Ретельно перемішати, і залишимо поки в стороні.
4. Займемося соусом. Для цього другу цибулину і морквину моєму, чистимо і нарізаємо дрібною соломкою або кубиками. Обсмажити на сильному вогні, поки цибуля не стане золотистого кольору.
5. Томатну пасту змішуємо з водою в каструльці до однорідного стану, і ставимо на вогонь, додавши нашу суміш зі сковорідки.
6. Додамо улюблені спеції, сіль і перець на ваш смак. Доводимо до кипіння, і зменшуємо вогонь. Тримаємо під кришкою.
7. Тепер з фаршу ліпимо тюфтельки і обсмажити їх на тій же сковороді, де смажилися наші овочі, до появи скоринки.
8. Додаємо всі обсмажені тефтелі в наш киплячий соус, і тушкуємо під кришкою ще 20 хвилин.
Готово! Я такі м'ясні тефтелі з рисом в домашніх умовах дуже люблю подавати з картопляним пюре, але взагалі вони будуть доречні з будь-яким гарніром. Можна також подавати в окремому посуді, прикрасивши гілочками базиліка або зеленню, щоб кожен міг покласти собі в тарілку стільки, скільки захоче. Смачного!
- Фарш - 600 грам
- Мал - 200 грам
- Цибуля - 2 штуки(1 - в фарш, 1 - для засмажкою)
- Мроквь- 2 штуки
- Яйце - 1 штука
- Томатна паста - 400 грам
- Сіль - - За смаком
- Спеції - - За смаком
1. Фарш, якщо необхідно, дістаємо розморожувати, а рис промиваємо, і залишаємо у воді, і займемося тим часом іншими інгредієнтами.
2. Одну цибулину моєму, чистим, і подрібнюємо в блендері. Викладаємо в глибоку миску, і туди ж викладемо наш фарш.
3. Додамо в миску також яйце, сіль і приправи, а також проціджений і віджатий рис. Ретельно перемішати, і залишимо поки в стороні.
4. Займемося соусом. Для цього другу цибулину і морквину моєму, чистимо і нарізаємо дрібною соломкою або кубиками. Обсмажити на сильному вогні, поки цибуля не стане золотистого кольору.
5. Томатну пасту змішуємо з водою в каструльці до однорідного стану, і ставимо на вогонь, додавши нашу суміш зі сковорідки.
6. Додамо улюблені спеції, сіль і перець на ваш смак. Доводимо до кипіння, і зменшуємо вогонь. Тримаємо під кришкою.
7. Тепер з фаршу ліпимо тюфтельки і обсмажити їх на тій же сковороді, де смажилися наші овочі, до появи скоринки.
8. Додаємо всі обсмажені тефтелі в наш киплячий соус, і тушкуємо під кришкою ще 20 хвилин.
Готово! Я такі м'ясні тефтелі з рисом в домашніх умовах дуже люблю подавати з картопляним пюре, але взагалі вони будуть доречні з будь-яким гарніром. Можна також подавати в окремому посуді, прикрасивши гілочками базиліка або зеленню, щоб кожен міг покласти собі в тарілку стільки, скільки захоче. Смачного!