М'ясні тефтелі в соусі
(покроковий рецепт з фото)
Томатний соус додає м'ясним тефтелі соковитості і пікантності, виходить дуже смачно! Отже, пропоную приготувати на обід м'ясні тефтелі в соусі!
Ділюся з Вами прекрасним рецептом приготування м'ясних тефтелей в соусі! Цю страву можна готувати з будь-якого приводу - воно підійде як для повсякденного обіду, так і на святковий стіл. Подавати раджу з макаронами. Готуємо м'ясні тефтелі в соусі!
- М'ясо - 500-600 грам (яловичина)
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Мал - 1 Склянка
- Вода - 2 склянки
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Рис промиваємо, потім варимо до напівготовності.
2. Беремо м'ясо, 1 морква, 1 цибулину, 1 часточку часнику і пропускаємо все це через м'ясорубку. Додаємо в отриманий фарш дрібно нарізану зелень і рис. Солимо, перчим, ретельно все перемішуємо.
3. З отриманої маси ліпимо кульки діаметром приблизно 5 см.
4. Паніруємо м'ясні кульки в борошні.
5. Обсмажуємо тефтелі на олії до утворення золотистої скоринки.
6. Далі займемося приготуванням соусу. Нарізаємо цибулину півкільцями.
7. Моркву натираємо на крупній тертці.
8. Обсмажуємо цибулю з морквою, поки цибуля не стане прозорим.
9. Потім видавлюємо в сковороду до моркви з цибулею часник і додаємо борошно. Ретельно перемішуємо.
10. Далі вливаємо в сковороду окріп і томатну пасту. Солимо і перчимо, після чого гарненько перемішуємо суміш. Доводимо соус до кипіння.
11. Тефтелі викладаємо у форму для запікання і заливаємо готовим соусом. Відправляємо в розігріту духовку і запікаємо блюдо півгодини.
12. Смачного!