Рецепт Тефтелі з яловичини фото

Тефтелі з яловичини
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
М'ясо , Яловичина
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Тефтелі
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Не знаю, чим нагодувати сім'ю? Хочеться чогось м'ясного, соковитого і в той же час нескладного? Тефтелі з яловичини! ароматичний, ніжно і дуже смачно! готуємо?

Опис приготування:

Тефтелі з яловичини, приготовані за цим рецептом виходять дуже соковитими, просоченими ароматами соусу. Та й сам соус просто чудовий! Завдяки йому ці тефтелі стають самостійною стравою, яке можна їсти і просто так, без жодного гарніру. Спробуйте приготувати це чудове блюдо, це зовсім нескладно!

  • Яловичина - 600 грам
  • Несолоне сало - 80 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Яйце - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Болгарський перець - 4 штуки
  • Помідори - 600 грам
  • Яблука - 3 штуки
  • Дрібні вівсяні пластівці - 2 Ст. Ложки
  • Газована мінеральна вода - 1/3 склянки
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Цукор - За смаком
  • Лавровий лист - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Зелень - За смаком
тефтелі з яловичини - фото крок 1
Сало і м'ясо вимити, нарізати невеликими кубиками.
тефтелі з яловичини - фото крок 2
Одну цибулину очистити, розрізати на кілька частин.
тефтелі з яловичини - фото крок 3
Часник очистити, дрібно порізати.
тефтелі з яловичини - фото крок 4
М'ясо, сало і цибулю пропустити через м'ясорубку. Додати до них дрібно нарізаний часник, вівсяні пластівці, мінералку, яйце, сіль і перець.
тефтелі з яловичини - фото крок 5
Все добре вимішати, трохи відбити фарш об стіл. Покласти в миску, накрити кришкою і поставити в холодильник на 30 хвилин.
тефтелі з яловичини - фото крок 6
Що залишився лук почистити, нарізати кубиками.
тефтелі з яловичини - фото крок 7
Болгарський перець вимити, видалити насіння, нарізати кубиками.
тефтелі з яловичини - фото крок 8
Яблука помити, очистити від шкірки, нарізати кубиками.
тефтелі з яловичини - фото крок 9
Морква вимити, почистити, потерти на крупній тертці.
тефтелі з яловичини - фото крок 10
Помідори залити окропом на хвилину, потім зняти шкірку і подрібнити в блендері.
тефтелі з яловичини - фото крок 11
У сковороду влити рослинне масло, прогріти, викласти і обсмажити цибулю. Як тільки цибуля стане прозорою, додати моркву і ще трохи обсмажити. Потім до овочів додати подрібнені помідори. Гасити помішуючи, поки не випаруватися половина рідини. Додати трохи подрібненого часнику, сіль. Зняти з вогню і дати трохи настоятися.
тефтелі з яловичини - фото крок 12
У форму для запікання викласти половину нарізаного болгарського перцю. Зверху сформувати і викласти тефтелі. Засипати все це другою половиною нарізаного перцю, порізаними яблуками, зеленню. Додати листочок лаврового листа.
тефтелі з яловичини - фото крок 13
На тюфтельки і овочі-фрукти викласти овочевий соус. Закрити форму кришкою і поставити в духовку. Час запікання 80 хвилин при температурі 170 градусів.
тефтелі з яловичини - фото крок 14
Готові тефтелі можна подавати як з гарніром, так і без. Смачного!

Схожі рецепти