Тефтелі з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, чим нагодувати сім'ю? Хочеться чогось м'ясного, соковитого і в той же час нескладного? Тефтелі з яловичини! ароматичний, ніжно і дуже смачно! готуємо?
Тефтелі з яловичини, приготовані за цим рецептом виходять дуже соковитими, просоченими ароматами соусу. Та й сам соус просто чудовий! Завдяки йому ці тефтелі стають самостійною стравою, яке можна їсти і просто так, без жодного гарніру. Спробуйте приготувати це чудове блюдо, це зовсім нескладно!
- Яловичина - 600 грам
- Несолоне сало - 80 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Яйце - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Болгарський перець - 4 штуки
- Помідори - 600 грам
- Яблука - 3 штуки
- Дрібні вівсяні пластівці - 2 Ст. Ложки
- Газована мінеральна вода - 1/3 склянки
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Цукор - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
- Перець - За смаком
- Зелень - За смаком
Сало і м'ясо вимити, нарізати невеликими кубиками.
Одну цибулину очистити, розрізати на кілька частин.
Часник очистити, дрібно порізати.
М'ясо, сало і цибулю пропустити через м'ясорубку. Додати до них дрібно нарізаний часник, вівсяні пластівці, мінералку, яйце, сіль і перець.
Все добре вимішати, трохи відбити фарш об стіл. Покласти в миску, накрити кришкою і поставити в холодильник на 30 хвилин.
Що залишився лук почистити, нарізати кубиками.
Болгарський перець вимити, видалити насіння, нарізати кубиками.
Яблука помити, очистити від шкірки, нарізати кубиками.
Морква вимити, почистити, потерти на крупній тертці.
Помідори залити окропом на хвилину, потім зняти шкірку і подрібнити в блендері.
У сковороду влити рослинне масло, прогріти, викласти і обсмажити цибулю. Як тільки цибуля стане прозорою, додати моркву і ще трохи обсмажити. Потім до овочів додати подрібнені помідори. Гасити помішуючи, поки не випаруватися половина рідини. Додати трохи подрібненого часнику, сіль. Зняти з вогню і дати трохи настоятися.
У форму для запікання викласти половину нарізаного болгарського перцю. Зверху сформувати і викласти тефтелі. Засипати все це другою половиною нарізаного перцю, порізаними яблуками, зеленню. Додати листочок лаврового листа.
На тюфтельки і овочі-фрукти викласти овочевий соус. Закрити форму кришкою і поставити в духовку. Час запікання 80 хвилин при температурі 170 градусів.
Готові тефтелі можна подавати як з гарніром, так і без. Смачного!