Стіфадо з кролика
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не знаєте, як смачно, апетитно і оригінально приготувати кролика в домашніх умовах, тоді пропоную вам ідею з класичної грецької кухні. Це насичене і нескладне блюдо обов'язково варто спробувати!
Пропоную Вашій увазі класний варіант, як приготувати стіфадо з кролика. Ніжне м'ясо, апетитний цибулю і все це в приголомшливому соусі. В процесі томління на вогні інгредієнти просочуються смаком один одного, і виходить по-справжньому дивовижне блюдо. Не бійтеся, рецепт зовсім нескладний, так що сміливо беріться повторити його будинку!
- Кролик - 1 кілограм
- Часник - 3 зубчики
- Оливкова олія - 1 Склянка
- Luk-salotų - 2 кілограма
- Томатний соус - 3 склянки
- Томатна паста - 1 Чайна ложка
- Біле сухе вино - 1 Склянка
- Цукор - 1 щіпка
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Оцет - 2 чайних ложки
- Сіль і перець - За смаком
- Маринад - 2, 5 склянки(1 стакан вина, 2/3 склянки оцту, 1/2 склянки олії, часник, лавровий лист, сіль, чебрець, розмарин)
1. Кролика вимийте, обсушити, наріжте порційними шматочками. Приготуйте маринад, з'єднавши вино, оцет, олія. Додайте часник за смаком, лавровий лист, трохи солі, чебрець і розмарин. Поріжте великими шматочками одну цибулину. Все перемішайте, викладіть в маринад кролика і залиште на ніч.
2. На наступний день дістаньте кролика з маринаду і просушіть.
3. Очистіть цибулю, викладіть в каструлю з киплячою водою на 1-2 хвилини. Після відразу ж дістаньте шумівкою.
4. На сильному вогні в оливковій олії обсмажте шматочки кролика. Зніміть і відкладіть поки в сторону.
5. Слідом обсмажте в олії з усіх боків цибулю.
6. Викладіть в сотейник шматочки кролика. Додайте подрібнений часник, томатний соус і пасту, злиття вино. Для аромату покладіть лавровий лист, дрібку мускатного горіха. Додайте цукор, оцет, сіль і перець за смаком.
7. Залиште на повільному вогні нудитися на годинку. Після додайте цибулю і тушкуйте ще хвилин 45-50 до готовності.