Рецепт Стіфадо з кролика фото

Стіфадо з кролика
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня , Іспанська кухня
М'ясо, Кролик
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Якщо ви не знаєте, як смачно, апетитно і оригінально приготувати кролика в домашніх умовах, тоді пропоную вам ідею з класичної грецької кухні. Це насичене і нескладне блюдо обов'язково варто спробувати!

Пропоную Вашій увазі класний варіант, як приготувати стіфадо з кролика. Ніжне м'ясо, апетитний цибулю і все це в приголомшливому соусі. В процесі томління на вогні інгредієнти просочуються смаком один одного, і виходить по-справжньому дивовижне блюдо. Не бійтеся, рецепт зовсім нескладний, так що сміливо беріться повторити його будинку!

  • Кролик - 1 кілограм
  • Часник - 3 зубчики
  • Оливкова олія - 1 Склянка
  • Luk-salotų - 2 кілограма
  • Томатний соус - 3 склянки
  • Томатна паста - 1 Чайна ложка
  • Біле сухе вино - 1 Склянка
  • Цукор - 1 щіпка
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Оцет - 2 чайних ложки
  • Сіль і перець - За смаком
  • Маринад - 2, 5 склянки(1 стакан вина, 2/3 склянки оцту, 1/2 склянки олії, часник, лавровий лист, сіль, чебрець, розмарин)
стіфадо з кролика - фото крок 1
1. Кролика вимийте, обсушити, наріжте порційними шматочками. Приготуйте маринад, з'єднавши вино, оцет, олія. Додайте часник за смаком, лавровий лист, трохи солі, чебрець і розмарин. Поріжте великими шматочками одну цибулину. Все перемішайте, викладіть в маринад кролика і залиште на ніч.
стіфадо з кролика - фото крок 2
2. На наступний день дістаньте кролика з маринаду і просушіть.
стіфадо з кролика - фото крок 3
3. Очистіть цибулю, викладіть в каструлю з киплячою водою на 1-2 хвилини. Після відразу ж дістаньте шумівкою.
стіфадо з кролика - фото крок 4
4. На сильному вогні в оливковій олії обсмажте шматочки кролика. Зніміть і відкладіть поки в сторону.
стіфадо з кролика - фото крок 5
5. Слідом обсмажте в олії з усіх боків цибулю.
стіфадо з кролика - фото крок 6
6. Викладіть в сотейник шматочки кролика. Додайте подрібнений часник, томатний соус і пасту, злиття вино. Для аромату покладіть лавровий лист, дрібку мускатного горіха. Додайте цукор, оцет, сіль і перець за смаком.
стіфадо з кролика - фото крок 7
7. Залиште на повільному вогні нудитися на годинку. Після додайте цибулю і тушкуйте ще хвилин 45-50 до готовності.

Схожі рецепти