Стейк з вирізки
(покроковий рецепт з фото)
Стейк з яловичої вирізки обов'язково сподобається всім любителям м'ясних страв. Він абсолютно нежирний, дуже соковитий і готується досить швидко. Ви можете подавати його з різними гарнірами або салатом.
Щоб зробити смачне м'ясне блюдо, вам знадобиться якихось півгодини часу. Особливими фанатами таких стейків є чоловіки. Також це відмінний варіант для романтичної вечері для двох. Щоб дізнатися, як приготувати стейк з вирізки, прочитайте цей рецепт.
- Яловичина - 250 грам
- Вино червоне сухе - 50 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
Шматки яловичої вирізки вимийте і висушіть паперовими рушниками. Надайте їм гарну форму, щоб м'ясо виглядало на тарілці акуратно. Зачистіть м'ясо від плівок і натріть сіллю і перцем.
Кожен шматок яловичої вирізки обмотайте капроновими або спеціальними кулінарними нитками. Таким чином м'ясо не втратить при смаженні своєї форми і залишиться соковитим і смачним.
У сковороді розігрійте столову ложку оливкової олії, на середньому вогні обсмажте стейки пару хвилин з одного боку, потім переверніть і обсмажте ще дві хвилини з іншого боку.
Влийте в сковороду сухе червоне вино, накрийте кришкою і зменшіть вогонь. Гасіть стейки в вині десять хвилин. За цей час рідина повинна повністю випаруватися. Подавайте стейки гарячими.