Стейк з тунця
(покроковий рецепт з фото)
Соковиті і апетитні стейки з рум'яною скоринкою роблять не тільки з шматка м'яса. Пропоную відмінний рецепт, як приготувати стейк з тунця. Всередині він виходить соковитим, а зовні - з апетитною скоринкою.
Для любителів корисного харчування стейк з тунця, приготований за цим рецептом, стане просто знахідкою. Рибка дуже швидко маринується, швидко обсмажується і в результаті швидко з'їдається. Відмінним варіантом для подачі в такому випадку буде легкий овочевий салат, овочі-гриль або легкий гарнір: наприклад, відварений рис або відварну картоплю. До такого стейку можна також приготувати вершковий соус азіатський соуси (останній з додаванням соєвого соусу і кунжуту).
- Філе - 0, 6 кілограма
- Черрі - 200 грам
- Соєвий соус - 100 мілілітрів
- Перець і сіль - За смаком
- Олія - 50 грам
- Листя салату - За смаком
- Бальзамічний оцет - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 щіпка
- Мелений перець чилі - 1 щіпка
1. Філе моєму під холодною водою, після цього витираємо паперовим рушником. Нарізаємо його на стейки товщиною по 2 сантиметра кожен, натираємо їх перцем і сіллю, кладемо в миску і поливаємо соєвим соусом, маринуємо рибу 15-20 хвилин.
2. Черрі моєму, кожну помідор розрізаємо на 2 частини, сковороду-гриль ставимо на вогонь. Кладемо в неї шматочок вершкового масла, на розтоплене масло викладаємо помідори (зрізом вниз), скроплюємо їх бальзамічним оцтом, посипаємо цукром і перцем чилі. Тримаємо на сковороді 60-90 секунд, а після виймаємо.
3. В ту ж сковороду, де смажили помідори, відправляємо стейки. Обсмажуємо їх по 2 хвилини на середньому вогні з кожного боку (до появи характерної рум'яної скоринки).
4. Салатні листя миємо й витираємо паперовим рушником, викладаємо на стейк, прикрашаємо помідорами чері. Смачного!