Стейк тунця по-сицилійський
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви в захваті від італійської кухні, любите прості і апетитні страви, тоді обов'язково спробуйте цей класний варіант, як приготувати стейк тунця по-сицилійський на грилі з овочами.
Менше півгодини вам буде потрібно, щоб відтворити на своїй кухні це блюдо. Поєднання м'якої і соковитою риби з овочами і оливами - неймовірне. До того ж, процес дійсно дуже простий. До речі, якщо гриля немає, можна запекти тунця або обсмажити на сковороді. Для цієї страви, звичайно, найкраще використовувати тільки свіжу рибку.
- Стейк тунця - 2 штуки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль і перець - За смаком
- Часник - 2 зубчики
- Помідори - 200 грам
- Біле сухе вино - 1 Склянка
- Оливки або маслини - 100-150 грам
- Каперсами - 2-3 Ст. Ложок
- Цедра лимону - 1 Ст. Ложка
- Петрушка - 2 Ст. Ложки
- Чебрець - 2 Ст. Ложки
1. На сковороді з розігрітим маслом обсмажте хвилинку подрібнений часник.
2. Додайте нарізані кубиками помідори.
3. Обсмажте пару хвилин, помішуючи. Наполягати вино.
4. Ще через пару хвилин додайте чебрець, цедру лимона, оливки, каперсами. Накрийте кришкою і на повільному вогні тушкуйте 4-5 хвилини.
5. Вимийте, обсушити і збризніть маслом стейки тунця.
6. Обсмажте по парі хвилин з кожного боку.
7. На сковороду в кінці додайте подрібнену петрушку і зніміть з вогню.
8. На тарілку для подачі викладіть рибку і зверху - овочі.
9. Стейк тунця по-сицилійський готовий. Смачного!