Стейк з корейки
(покроковий рецепт з фото)
Це справжній великий і соковитий чоловічий стейк! Свиняча корейка прекрасно запікається в духовці до рум'яної скоринки, а на додаток приготуйте чудову підливу на основі французького соусу Деміглас!
Так як же приготувати стейк з корейки в домашніх умовах? Все дуже просто, вам знадобиться: свиняча корейка на кісточці, цибуля salotų, вершки, масло вершкове і рослинне, червоне вино, печериці, соус Деміглас сухий. Зверніть увагу, демігалас я використовував сухий (порошком), тому його необхідно розвести з водою, приблизно в 40 мл., і тільки після цього обсмажувати на сковороді. Готовий стейк прикрасьте зеленню або свіжими овочами. Гарного дня!
- Свиняча корейка - 500 грам
- Печериці - 60 грам
- Вино червоне - 30 мілілітрів
- Luk salotų - 30 грам
- Вершки - 70 мілілітрів(22%)
- Вершкове масло - 10 грам
- Масло рослинне - 20 грам
- Деміглас сухий - 1 Ст. Ложка
Стейк ретельно промийте та висушіть, потім приправити сіллю і poperčite. Залиште на 1 час, він повинен просочитися спеціями.
Печериці порізати на четвертинки.
У сковороді розігрійте вершкове і рослинне масло, потім додайте дрібно порізану цибулю шалот, гриби і вино. Коли вино випарується (5хв.), додайте вершки.
Через хвилину додаємо сухий соус Деміглас (попередньо розбавивши його в 40 мл. Води). Постійно помішуючи продовжуємо процес, смажимо до густоти.
Повернемося до стейку. Обсмажте його на сковороді гриль, приблизно по 5 хвилин з кожного боку. Потім відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Готовий стейк викладіть на тарілку. Поряд покладіть гриби і полийте все соусом. По бажанню, прикрасьте зеленню. Смачного!