Рецепт Спритні пиріжки-равлики фото

Спритні пиріжки-равлики
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Дієтичне харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Пиріжки
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Хочете порадувати рідних пишними, смачними пиріжками-равликами? Рецепт дуже простий, з процесом впорається навіть новачок. Тісто готується легко і швидко і виходить завжди, а начинка може бути будь-який.

Опис приготування:

Красиво, смачно і просто - це все про ці пиріжках. Тісто готується дуже легко і виходить завжди навіть у тих, хто не дружить з дріжджовим тестом. Працювати з тестом можна відразу після першого підйому, саме тому пиріжки і спритні, ну і з'їдаються вони дуже швидко Начинка для равликів може бути будь-який - картопляна, капустяна, сирна, з джему. Тільки не потрібно її занадто багато, адже тісто розкочується дуже тонко і може порватися. Розповідаю як приготувати спритні пиріжки-равлики. Готуємо!

  • Борошно пшеничне - 300 грам
  • Молоко або вода - 1 Склянка(200 мл)
  • Дріжджі сухі - 10-11 грам
  • Цукор - 2, 5 Ст. Ложки(1, 5 - в тісто, 1 - в начинку)
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 20-30 грам
  • Сіль - 1/3 чайних ложки
  • Сир - 200 грам
  • Ізюм - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
  • Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
  • Горіхи волоські - 3-4 штук
спритні пиріжки-равлики - фото крок 1
В першу чергу приготуємо тісто. Змішаємо дріжджі з цукром і додамо склянку теплого молока або води. Розмішати і поставимо в тепле місце.
спритні пиріжки-равлики - фото крок 2
Хвилин через 10 дріжджі піднімуться пінної шапочкою. Додамо сіль і рослинне масло, перемішаємо.
спритні пиріжки-равлики - фото крок 3
І додаємо борошно.
спритні пиріжки-равлики - фото крок 4
Тісто виходить м'яким і пружним, і не липне до рук.
спритні пиріжки-равлики - фото крок 5
Накриємо тісто рушником і ставимо в тепле місце. Хвилин через 20 воно збільшиться рази в 3.
спритні пиріжки-равлики - фото крок 6
А поки тісто піднімається підготуємо начинку. Ізюм заливаємо гарячою водою хвилин на 5, потім віджимаємо. Сир нам знадобиться протертий, без krupinok. Додамо до сиру родзинки, ванільний цукор і звичайний, перемішаємо.
спритні пиріжки-равлики - фото крок 7
Горіхи дрібно рубаємо ножем.
спритні пиріжки-равлики - фото крок 8
Я поділяю тісто 10-12 частин.
спритні пиріжки-равлики - фото крок 9
І розгортаємо в коржі, діаметром 10-12 см. Половину коржиків за допомогою пензлика змащуємо дуже м'яким або розтопленим вершковим маслом.
спритні пиріжки-равлики - фото крок 10
Накриваємо другою, не змазати коржем, і злегка притискаємо. Такі ж маніпуляції проводимо з усіма коржами.
спритні пиріжки-равлики - фото крок 11
А тепер розгортає подвійну коржик в дуже тонкий прямокутний пласт. Тісто м'яке і працювати з ним дуже зручно, навіть стіл подпилять борошном не потрібно.
спритні пиріжки-равлики - фото крок 12
Тонким шаром наносимо 1/5 або 1/6 частина начинки (в залежності від того, на скільки частин ви поділили тісто)
спритні пиріжки-равлики - фото крок 13
Звертаємо рулетик, а з нього формуємо равлика.
спритні пиріжки-равлики - фото крок 14
Ось які пиріжки-равлики. Можна змастити верх жовтком.
спритні пиріжки-равлики - фото крок 15
Я змастила пиріжки маслом і посипала подрібненими горіхами. Злегка притискаємо, вдавлюючи горіхи в тісто. Даємо пиріжків постояти хвилин 5.
спритні пиріжки-равлики - фото крок 16
Випікаємо при температурі 180-200 градусів до рум'янцю.
спритні пиріжки-равлики - фото крок 17
Усередині вони виходять як листкові. Дуже смачні!

Схожі рецепти