Спритні пиріжки-равлики
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 15 хв.
Хочете порадувати рідних пишними, смачними пиріжками-равликами? Рецепт дуже простий, з процесом впорається навіть новачок. Тісто готується легко і швидко і виходить завжди, а начинка може бути будь-який.
Опис приготування:
Красиво, смачно і просто - це все про ці пиріжках. Тісто готується дуже легко і виходить завжди навіть у тих, хто не дружить з дріжджовим тестом. Працювати з тестом можна відразу після першого підйому, саме тому пиріжки і спритні, ну і з'їдаються вони дуже швидко Начинка для равликів може бути будь-який - картопляна, капустяна, сирна, з джему. Тільки не потрібно її занадто багато, адже тісто розкочується дуже тонко і може порватися. Розповідаю як приготувати спритні пиріжки-равлики. Готуємо!
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Молоко або вода - 1 Склянка(200 мл)
- Дріжджі сухі - 10-11 грам
- Цукор - 2, 5 Ст. Ложки(1, 5 - в тісто, 1 - в начинку)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 20-30 грам
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Сир - 200 грам
- Ізюм - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
- Горіхи волоські - 3-4 штук
В першу чергу приготуємо тісто. Змішаємо дріжджі з цукром і додамо склянку теплого молока або води. Розмішати і поставимо в тепле місце.
Хвилин через 10 дріжджі піднімуться пінної шапочкою. Додамо сіль і рослинне масло, перемішаємо.
І додаємо борошно.
Тісто виходить м'яким і пружним, і не липне до рук.
Накриємо тісто рушником і ставимо в тепле місце. Хвилин через 20 воно збільшиться рази в 3.
А поки тісто піднімається підготуємо начинку. Ізюм заливаємо гарячою водою хвилин на 5, потім віджимаємо. Сир нам знадобиться протертий, без krupinok. Додамо до сиру родзинки, ванільний цукор і звичайний, перемішаємо.
Горіхи дрібно рубаємо ножем.
Я поділяю тісто 10-12 частин.
І розгортаємо в коржі, діаметром 10-12 см. Половину коржиків за допомогою пензлика змащуємо дуже м'яким або розтопленим вершковим маслом.
Накриваємо другою, не змазати коржем, і злегка притискаємо. Такі ж маніпуляції проводимо з усіма коржами.
А тепер розгортає подвійну коржик в дуже тонкий прямокутний пласт. Тісто м'яке і працювати з ним дуже зручно, навіть стіл подпилять борошном не потрібно.
Тонким шаром наносимо 1/5 або 1/6 частина начинки (в залежності від того, на скільки частин ви поділили тісто)
Звертаємо рулетик, а з нього формуємо равлика.
Ось які пиріжки-равлики. Можна змастити верх жовтком.
Я змастила пиріжки маслом і посипала подрібненими горіхами. Злегка притискаємо, вдавлюючи горіхи в тісто. Даємо пиріжків постояти хвилин 5.
Випікаємо при температурі 180-200 градусів до рум'янцю.
Усередині вони виходять як листкові. Дуже смачні!