Булочки-равлики з беконом
(покроковий рецепт з фото)
Звикли до того, що булочки бувають тільки солодкими? А ось і ні, це далеко не завжди так! Начинку можна придумати абсолютно несподівану. Крім популярної сирної, на розум мені прийшов ще один варіант.
У свій рецепт я описала, як приготувати булочки-равлики з беконом. Виявилося, що класичне дріжджове тісто на молоці просто ідеально підходить для цього. Виходить цілком ситний перекус для великої групи людей. Найсмачніше цю випічку є, коли вона тепла, а якщо все це справа ще й чаєм запивати ... Ммм!
- Борошно - 400 грам
- Бекон - 500 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Дріжджі швидкодіючі - 7 грам
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Кунжут - За смаком
Замісити тісто. Змішайте борошно з молоком, сіллю, маслом і дріжджами (їх приготуйте за інструкцією на упаковці). Залиште тісто на 1-1, 5 години під рушником, щоб воно збільшилося вдвічі.
Бекон наріжте скибочками.
Готове тісто розкачати в тонкий пласт.
Наріжте пласт рівними смужками в 3 см. Шириною.
За скибочці бекону покладіть на початку смужок і в середині, а потім скрутіть тісто з беконом в спіраль.
Залиште майбутні булочки на деку на півгодини або більше, щоб вони збільшилися.
Запікайте вироби 15-20 хвилин при 180 градусах в духовці. Можете додати кунжут для прикраси. Приємною дегустації!