Плюшки «равлики»
(покроковий рецепт з фото)
Смачна домашня випічка - частий гість в моєму будинку. А що може бути смачніше ароматних булочок з корицею в недільний ранок? Розповім про просте і смачне рецепті, як приготувати плюшки «Равлики».
Якщо не любите корицю, зробіть такі плюшки з цукром, з горіхами, з цукатами. Плюшки можна прикрасити кремом або шоколадною глазур'ю. Булочки можна брати з собою в школу або на роботу. Вони смачні, ароматні, м'які і виглядають дуже апетитно.
- Борошно - 0, 6 кілограма
- Вершкове масло - 350 грам(200 грам для тіста, 150 грам для начинки)
- Цукор - 50 грам
- Дріжджі - 2 Ст. Ложки (сухі швидкодіючі)
- Яйця - 2 штуки
- Молоко - 200 мілілітрів
- Коричневий цукор - 250 грам
- Обкладинка - 2 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - 1, 5-2 склянки
- Вода - 3 Ст. Ложки
- Шоколад - 100 грам
- Вершки - 50 мілілітрів
- Йогурт - 50 мілілітрів
1. Змішайте тепле молоко з цукром, дріжджами, потім введіть яйця і борошно, замісіть тісто. Наріжте 200 грам вершкового масла шматочками і додайте в тісто, перемішайте.
2. Викладіть тісто на стіл, присипаний борошном, і розтягніть його руками в 4 боку.
3. За допомогою качалки розкачайте тісто в тонкий пласт.
4. Змішайте вершкове масло, коричневий цукор, мелену корицю. Викладіть суміш на пласт тесту і максимально рівномірно розподіліть по ньому.
5. Сформуйте щільний рулет з тіста, наріжте його невеликими шматочками.
6. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього шматочки тіста, кожен злегка притисніть руками і змастіть йогуртом. Залиште булочки на 1-1, 5 годину, потім відправте випічку на 20 хвилин в розігрітий до 200 градусів духовку.
7. Тим часом зробіть глазур: змішайте воду з цукровою пудрою і змастіть отриманою сумішшю готову випічку. Розтопіть шоколад з вершками, полейте булочки. Смачного!