Рецепт Булочки «равлики» з заварним кремом фото

Булочки «равлики» з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти
На полуденок
Випічка , Солодке , Булочки
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 12 г. 0 хв.

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати булочки"Равлики" з заварним кремом на заквасці - не тільки смачну, але і корисну випічку. Такі булочки можна спекти як з кремом, так і з родзинками.

Опис приготування:

Існує величезна кількість рецептів приготування булочок різної форми і з різними начинками, але класикою вважаються булочки у формі равликів з начинкою з родзинок. У цьому рецепті пропоную вам невелика зміна - булочки-равлики з заварним кремом. За бажанням ви можете додати в тісто або в крем трохи родзинок, щоб зробити випічку смачнішою. Також не забувайте про кориці, вона робить булочки більш апетитними і ароматними.

  • Стартер - 1 Чайна ложка (пшеничний або житній)
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
  • Біла пшеничне борошно - 60 грам
  • Борошно - 240 грам
  • Вода кімнатної температури - 120 грам(60г в закваску, 60г в тісто)
  • Дріжджі - 120 грам
  • Цукор - 150 грам(50г в тісто, 100г в крем)
  • Вершкове масло - 25 грам (розтоплене)
  • Кукурудзяний крохмаль - 30 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Жовток - 2 штуки
  • Ванілін - За смаком
  • Молоко - 350 мілілітрів
булочки
1. Приготуйте опару: стартер розведіть водою кімнатної температури і добре перемішайте. Додайте просіяне борошно і перемішайте. Суміш накрийте плівкою і залиште на 8 годин при кімнатній температурі.
булочки
2. Додайте воду кімнатної температури і добре перемішайте. У миску викладіть просіяне борошно, цукор і сіль. Зробіть невелике заглиблення і викладіть туди яйце. Збовтайте яйце виделкою і додайте опару.
булочки
3. Вимісити тісто міксером, додавши в кінці розтоплене злегка тепле вершкове масло. Коли масло повністю з'єднається з тестом, викладіть тісто на робочу поверхню і вимісити протягом 5 хвилин.
булочки
4. Викладіть тісто в миску, змащену олією, накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 3 годину. Приготуйте заварний крем: жовтки розітріть з цукром до однорідності, додайте кукурудзяний крохмаль і перемішайте до однорідності.
булочки
5. У кілька етапів додайте закипіле молоко, постійно його помішуючи (трохи молока залиште в сотейнику). Сотейник з молоком поставте на невеликий вогонь, додайте тонкою цівкою желтково-молочну суміш і доведіть до кипіння, постійно помішуючи масу.
булочки
6. Коли крем закипить і загусне, приберіть сотейник з плити. Додайте ванілін і добре перемішайте. Повністю остудіть крем. Викладіть тісто на робочу поверхню, округлятимете і розділіть на 6 частин.
булочки
7. Сформуйте кульки, накрийте плівкою і залиште на 10 хвилин. Сформуйте булочки - розімніть кульку в тонкий овальний пласт і викладіть уздовж однієї довгої сторони крем. Поверніть тісто в рулет і поверніть равликом.
булочки
8. Викладіть булочки на застелене пергаментом деко на відстані один від одного. Змастіть булочки збитим з водою жовтком і випікайте в розігрітій до 180-190 градусів духовці 20-25 хвилин.
булочки
9. Повністю остудіть булочки на решітці і посипте цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти