Повітряні булочки з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Балувати себе десертами можна і потрібно, - Адже це не тільки чоловічі серця тануть побачивши смачненького, правда? А з цим вкрай простим рецептом ви станете справжнім кондитером, радуючи і себе, і близьких!
Напевно, список інгредієнтів і досить тривалий час приготування може трохи збентежити господиню, але будьте впевнені, - цей класичний рецепт повітряних булочок із заварним кремом насправді є дуже простим, з ним впораються навіть початківці кулінари. Та й список інгредієнтів досить невибагливий - всі продукти легко можна знайти на кожній кухні, так що не відкладайте підготовку!
1. Для початку займемося тестом. Для цього в підігрітому молоці розчиніть дріжджі і цукор, і залиште "заграти" хвилин на десять.
2. Потім домішали в тісто просіяне борошно, сіль, трохи підтале вершкове масло і яйце, і при додаванні кожного компонента ретельно вимішують.
3. Гладке і пружне тісто замотуємо харчовою плівкою, і залишимо в теплому місці, поки тісто не збільшиться в об'ємі вдвічі. Тобто приблизно годину займаємося своїми справами.
4. Повертаємося на кухню, і можна починати робити крем! Тут все просто - в сотейнику підігріваємо молоко, додаємо крохмаль, два жовтки і цукор, і постійно помішуючи, доводимо наш крем до кипіння.
5. Як тільки загусне і почне булькати, - з вогню знімаємо, додаємо шматочок вершкового масла і лимонний сік, і трохи збиваємо вінчиком.
6. Тепер уже можна ліпити наші булочки! З шматочка тіста формуємо коржик, розгортаємо, і приблизно на серединку кладемо 1 ç.l. Нашого крему. Загортаємо краю, як вам подобається.
7. Викладаємо на деко, змащений маслом, і залишимо "подихати" ще хвилин на десять.
8. Тим часом розігріваємо духовку до 180 градусів, і при такій температурі випікаємо наші булочки приблизно 15 хвилин, поки не зарум'яняться.
Готово! Такий рецепт приготування повітряних булочок із заварним кремом (за французьким класичним рецептом, до речі! ) мені подобається своєю доступністю, - так що, якщо є час, не пошкодуйте його для такого кулінарного вишукування, і результат вас приємно здивує, це точно! Булочки можна вдосконалити як завгодно, - я, наприклад, зверху роблю ще й глазур з суміші яєчних білків і цукру, а хтось посипає їх зверху цукровою пудрою або маком. Не бійтеся експериментувати!
- Молоко - 500 мілілітрів(200 мл - для тіста, 300 мл - для крему)
- Борошно - 500 грам
- Цукор - 200 грам(100 грам - в тісто, 100 грам - для крему)
- Вершкове масло - 100 грам(50 грам - для тіста, 50 грам - для крему)
- Яйця - 3 штуки(1 яйце - для тіста, 2 жовтка - для крему)
- Дріжджі - 7 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - 1 щіпка
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Крохмаль - 30 грам
1. Для початку займемося тестом. Для цього в підігрітому молоці розчиніть дріжджі і цукор, і залиште "заграти" хвилин на десять.
2. Потім домішали в тісто просіяне борошно, сіль, трохи підтале вершкове масло і яйце, і при додаванні кожного компонента ретельно вимішують.
3. Гладке і пружне тісто замотуємо харчовою плівкою, і залишимо в теплому місці, поки тісто не збільшиться в об'ємі вдвічі. Тобто приблизно годину займаємося своїми справами.
4. Повертаємося на кухню, і можна починати робити крем! Тут все просто - в сотейнику підігріваємо молоко, додаємо крохмаль, два жовтки і цукор, і постійно помішуючи, доводимо наш крем до кипіння.
5. Як тільки загусне і почне булькати, - з вогню знімаємо, додаємо шматочок вершкового масла і лимонний сік, і трохи збиваємо вінчиком.
6. Тепер уже можна ліпити наші булочки! З шматочка тіста формуємо коржик, розгортаємо, і приблизно на серединку кладемо 1 ç.l. Нашого крему. Загортаємо краю, як вам подобається.
7. Викладаємо на деко, змащений маслом, і залишимо "подихати" ще хвилин на десять.
8. Тим часом розігріваємо духовку до 180 градусів, і при такій температурі випікаємо наші булочки приблизно 15 хвилин, поки не зарум'яняться.
Готово! Такий рецепт приготування повітряних булочок із заварним кремом (за французьким класичним рецептом, до речі! ) мені подобається своєю доступністю, - так що, якщо є час, не пошкодуйте його для такого кулінарного вишукування, і результат вас приємно здивує, це точно! Булочки можна вдосконалити як завгодно, - я, наприклад, зверху роблю ще й глазур з суміші яєчних білків і цукру, а хтось посипає їх зверху цукровою пудрою або маком. Не бійтеся експериментувати!