Spree в Казані
(покроковий рецепт з фото)
Гуляш по праву належить до угорської кухні, але готують його в різних країнах світу. Варіантів його приготування існує безліч, але класичний рецепт гуляшу в казані залишається найпопулярнішим.
У всі часи свого існування гуляш займав почесне місце. Готують його з різного м'яса, але багато хто любить з яловичини. Частини туші також використовуються різні. Козаки, наприклад, вибирали надниркову частина, а способи приготування також були різні. Кожен рецепт по-своєму унікальний, але класичний найбільш популярний і відомий.
- Яловичина - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Томатна паста - 20 грам
- Картопля - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Болгарський перець - 1 штука
- Сіль, приправи - За смаком
- Рослинна олія - 20 грам
- Зелень - 10 грам
1. Щоб приготувати гуляш в казані в домашніх умовах, буде потрібно мінімальний набір продуктів. На це раз я вирішила поекспериментувати і зробити м'ясо разом з картоплею (щось на кшталт азу).
2. Нарізаємо яловичину шматками середнього розміру і відправляємо на сковороду. Солимо і перчимо до смаку.
3. Відправляємо до м'яса нарізані дрібно цибулю і моркву. Все ретельно перемішуємо і накриваємо кришкою, зменшивши трохи вогонь.
4. Краще, якщо всю цю процедуру робити відразу в казані. Але, через брак такої ємності, використовуйте тару з товстим дном. В середині смаження відправляємо томатну пасту (або помідори - по бажанню). Трохи обсмажити. Заливаємо все водою.
5. Протушкувати на слабкому вогні яловичину з овочами, відправте нарізану кубиками картоплю. Накривайте кришкою і доводите до готовності (в середньому це займає близько години).
6. У процесі приготування ви зможете відчути приголомшливий аромат м'яса, який буде доповнений овочами і зеленню. Перед подачею можете прикрасити гуляш і розбавити м'ясо свіжими овочами.