Spree в татарському
(покроковий рецепт з фото)
Смачний варіант відомого страви. Додавання солоних огірків дає дивовижний результат.
Смачна страва для ситного обіду. Особливий смак йому надають солоні огірки, які в угорському варіанті не використовуються. Ця страва - щось середнє між азу і гуляшем, тому ми і назвали його - Шпрее в татарському Raznitsa між азулен і gulyashom - ще й в способах нарізки інгредієнтів. Для азу все ріжеться смужками, а в гуляш - побільше і кубиками. Розповідаю, як приготувати гуляш по-татарськи.
- Яловичина, м'якоть - 500-600 грам
- Солоні огірки - 3-4 штук (невеликих)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Картопля - 6-8 штук
- Часник - 2 зубчики
- Томатна паста - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Лавровий лист - 2 штуки
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
Нарізаємо яловичину невеликими кубиками, попутно видаляючи плівки.
Чистимо і нарізаємо цибулю.
Обсмажуємо м'ясо на рослинному маслі до легкої скоринки, потім додаємо до нього цибулю і продовжуємо обсмажувати.
Солоні огірки натираємо на крупній тертці.
Коли цибуля злегка почне золотитися, додаємо огірки і томатну пасту. Перемішуємо і обсмажуємо 1-1.5 хвилини.
Наливаємо до м'яса воду. Її повинно бути стільки, щоб повністю покрити м'ясо. Солимо, перчим. Можна додати сухі ароматні трави. Закриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на невеликому вогні до готовності м'яса. Яловичина готується довше свинини, тому нам знадобиться приблизно 1 час.
Картошку чистим, миємо й нарізаємо кубиками або брусочками. Щоб картопля в гуляш не розвариться, можна її обсмажити.
Коли м'ясо стане м'яким, додаємо до нього обсмажену картоплю, дрібно нарізаний часник. Перемішуємо, додаємо лавровий лист і тушкуємо до готовності.