Еchpochmak в татарському
(покроковий рецепт з фото)
У кожній кухні світу є своя родзинка, коронна страва, яке готується практично в кожному будинку. Пропоную поглянути на одне з таких страв і зробити вдома ечпочмак по-татарськи.
Якщо у вас є знайомі татари, то напевно вас пригощали дивно смачними трикутничками. Тепер ви можете самі приготувати ечпочмак по-татарськи в домашніх умовах, порадувавши себе і близьких неймовірно смачними пирогами.
- М'ясо - 1 кілограм
- Картопля - 1 кілограм
- Цибулина - 500 грам
- Молоко - 500 мілілітрів
- Борошно - 1 кілограм
- Цукор - 50 грам
- Дріжджі - 11 грам
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Бульйон - 100 мілілітрів
1. Ви ще не знаєте, як приготувати ечпочмак по-татарськи? Тоді ось вам докладна інструкція. У глибокій мисці з'єднати яйце, щіпку солі, цукор і сухі дріжджі. Ретельно перемішати.
2. Влити молоко і рослинне масло, акуратно розмішати.
3. Потроху вводити борошно і замішувати тісто. З борошном потрібно бути досить обережними, щоб не зробити тісто занадто крутим. Коли тісто вже не липне до рук, але залишається все ще м'яким, накрити його рушником і відправити підходити.
4. Це час можна провести за підготовкою начинки. М'ясо (в даному випадку яловичина) вимити, просушити і нарізати невеликими кубиками.
5. Картопля вимити, очистити і також нарізати невеликими кубиками.
6. Цибулини очистити і подрібнити. З'єднати все, ретельно перемішати. Посолити і поперчити за смаком.
7. Приблизно через 2 години тісто добре підійде - збільшиться в обсязі мінімум в два рази.
8. Готове тісто розділити на невеликі порції. Кожен шматочок розкачати на присипаної борошном поверхні.
9. В середину розкачане тісто викласти начинку.
10. Ечпочмак по-татарськи в домашніх умовах - це правильно зліплений трикутник. Акуратно з'єднати і защипи краю.
11. Деко застелити пергаментом для випічки або змастити маслом. Викласти ечпочмак і відправити в духовку хвилин на 20-25.
12. Дірочки залишилися не випадково. Коли почне з'являтися легка скоринка, в серединку потрібно влити буквально ложку бульйону. Якщо бульйону не виявилося, можна додати вершкове масло в окріп, добре перемішати і додати в ечпочмак. Відправити в духовку, поки не підрум'яняться.