Gubadyya в татарському
(покроковий рецепт з фото)
Майже в кожній країні, у кожного народу є свій національний пиріг. Деякі види випічки стали популярні по всьому світу. Яскравим тому прикладом стануть французький киш або італійська піца.
Інші рецепти поки виступають в нашому меню новинками. Якраз поділюся одним з таких. Нижче описала, як приготувати Губад по-татарськи. Це закритий пиріг з декількома шарами начинки. Тісто для нього замішується густе, на кефірі. Традиційною начинкою виступають рис, родзинки і яйця. У складі є корот (це такий червоний сир).
- Вершкове масло - 250 грам
- Ізюм - 250 грам
- Траур - 300 грам
- Маргарин - 180 грам
- Кефір - 200 мілілітрів
- Яйце - 5 штук
- Яєчний жовток - 1 штука
- Мал - 1 Склянка
- Борошно - 3 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Молоко - 1 Ст. Ложка
Спочатку зробіть тісто. Маргарин натрію на tёrke. З'єднайте його з борошном, кефіром і розпушувачем. Замішайте тісто. Розділіть його на 2 нерівні частини. Приберіть їх в холодильник на 30 хвилин.
Яйця відварити круто для начинки. Дрібно наріжте їх.
Залийте родзинки на 10-15 хвилин окропом. Потім добре промийте його.
Мал відварити до готовності і остудіть.
Більшу частину тіста розкачати в "млинець" . Покладіть її в глибоку форму для випічки так, щоб звисали кінці. Саму форму трохи змастіть маслом.
Першим шаром викладіть половину рису.
Потім вставте Короткова, а за ним - яйця.
Потім викладіть залишився рис і родзинки.
Вершкове масло наріжте шматочками, які укладете поверх родзинок.
Розкачайте другу частину тесту. Закрийте нею пиріг. Кінці нижнього тесту покладіть наверх.
Кінець палиці Красиво. Видаліть надлишки тесту. Із залишків я зробила напис. Збийте жовток з молоком. Промажьте цією сумішшю пиріг.
Випікайте Губад при 180 градусах 1 час. Приємного чаювання!