Kabachki в татарському
(покроковий рецепт з фото)
Це татарське блюдо, традиційно готується з баклажанів, але я вирішив провести експеримент і приготувати його з кабачків. Вийшли дуже смачні кабачки в апетитною підливі!
Це класичний рецепт приготування кабачків по-татарськи. Блюдо має дуже пікантний і особливий смак, часто подається на святковий стіл. До речі, цим же способом можна готувати не тільки кабачки і баклажани, але і перець або огірочки. Однозначно рекомендую спробувати, хай щастить!
- Кабачки - 2 кілограма (можна цукіні або інші сорти)
- Перець болгарський - 1 штука
- Яблуко - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець чилі - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Часник - 5 зубчиків
- Томатна паста - 70 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Масло рослинне - 1 Склянка
- Сіль - 50 грам
- Оцет - 100 грам
Кабачки або цукіні подрібнюємо в довільному порядку.
Решта овочі промийте і подрібніть за допомогою блендера або м'ясорубки.
Викладаємо все оброблені овочі в одну ємність, додаємо сіль, оцет, цукор, рослинне масло і томатну пасту. Доводимо все до кипіння.
Кладемо зверху кабачки, перемішуємо і варимо півтори години на повільному вогні. У процесі варіння овочева підлива повністю покриє кабачки, крім того вони і самі виділять достатньо багато соку.
Блюдо готово!
Якщо є бажання, можна розкласти кабачки по банкам і закатати. Потім зберігати в холодильнику.
А всім іншим, смачного!