Спагеті з кальмарами
(покроковий рецепт з фото)
Спагеті з кальмарами - це паста для тих, хто любить пасту з винними соусами. Рецепт пасти - по книзі Джеймі Олівера "моя Італія" .
Якщо карбонара і болоньєзе набридли, і хочеться якоїсь оригінальної і смачною пасти - рекомендую звернути увагу на даний рецепт. Спагеті з кальмарами - вельми оригінальна паста, яка завдяки відмінному поєднанню інгредієнтів має вельми цілісний і завершений смак. Рецепт взято з книги Джеймі Олівера, тому йому можна цілком довіряти. Хай щастить!
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Цибулина фенхеля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Насіння фенхелю - 2 чайних ложки
- Вино біле сухе - 1 Склянка
- Перець чилі - 1 штука
- Кальмари - 4 штуки
- Спагеті - 450 грам
- Сіль, перець - - За смаком
- Петрушка свіжа - - За смаком
- Лимон (Cedra) - 1 штука

Це наші інгредієнти.

Займаємося інгредієнтами - дрібно нарізаємо фенхель, чилі перець і часник. Кальмарів теж обробляв, на невеликі шматочки - як на фото.

У сковороді розігріваємо оливкове масло. Кидаємо туди фенхель, насіння фенхелю і часник. Смажимо на середньому вогні близько 5 хвилин, помішуючи. Одночасно при цьому, починаємо варити спагетті.

Додаємо в сковороду вино, чилі і кальмари. Додаємо спеції і тушкуємо, поки рідина не випарується майже повністю.

Коли спагетті будуть готові аль денте (svarennиe, але не розвариться) - змішуємо їх з соусом, поливаємо оливковою соусом і посипаємо свіжою зеленню.

Приємного апетиту!