Спагеті з чорнилом каракатиці
(покроковий рецепт з фото)
А ви пробували коли-небудь приготувати апетитні і дуже незвичайні спагетті з чорнилом каракатиці в домашніх умовах? Якщо ще не доводилося, тоді я детально розповім, як це зробити.
Це дуже простий варіант, як приготувати спагетті з чорнилом каракатиці. В даному випадку використовуються кальмари, але ви можете взяти будь-які морепродукти, які вам до душі. Якщо у вас під рукою виявилися чорнило, то не проходьте повз цього рецепта.
- Спагеті - 350 грам
- Морепродукти - 250 грам
- Часник - 1-3 зубчиків
- Чорнило каракатиці - 2 чайних ложки
- Базилік - 1 щіпка
- Паприка - 1 щіпка
- Оливкова олія - 3 чайних ложки
- Сіль - 1 За смаком
1. Насамперед потрібно зайнятися кальмарами. Очистіть їх як слід і наріжте тонкими кільцями. У сотейник або на сковороду відправте оливкова олія, розігрійте його. Очистіть і подрібніть часник, відправте його в сотейник, обсмажте трохи.
2. Викладіть заздалегідь підготовлені кальмари або інші морепродукти, які будете використовувати в рецепт приготування спагетті з чорнилом каракатиці.
3. Додайте трохи паприки і (при бажанні) перцю чилі. Акуратно перемішайте.
4. Тримайте на вогні морепродукти не дуже довго, інакше вони стануть жорсткими. Парочку можна дістати з сотейника і залишити для подачі, а до решти додайте чорнило.
5. У киплячу підсолену воду відправте макарони.
6. Ретельно все перемішайте, щоб колір рівномірно розподілився. Дуже оригінально виходить, чи не так?
7. Готові макарони відкиньте на друшляк, а після перекладіть в сотейник. Як слід перемішайте.
8. Коли будете подавати спагеті з чорнилом каракатиці в домашніх умовах, додайте дрібку базиліка і відкладені раніше кальмари. Дуже смачно і апетитно!