Рецепт Локшина з чорнилом каракатиці фото

Локшина з чорнилом каракатиці
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Тісто , Локшина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Мистецтво приготування домашньої локшини завжди залишиться на високому кулінарному рівні. В ідеалі готувати домашню локшину потрібно за допомогою спеціального обладнання для розкочування тіста.

Опис приготування:

Готова локшина з чорнилом каракатиці та морепродуктами побалує смакові рецептори навіть найдосвідченіших гурманів. Домашня паста готується протягом 30 хвилин, а на приготування морепродуктів знадобиться всього хвилин 10-15. Свіжа локшина вариться всього кілька хвилин, після чого вона змішується з готовими морепродуктами, доводиться в сотейнику до готовності (хвилин 5 на слабкому вогні) і подається в гарячому вигляді. До речі, процес можна значно спростити, використовуючи вже готову покупну локшину.

  • Борошно - 200 грам
  • Чорнило каракатиці - 30 грам
  • Вода - 200 грам
  • Морепродукти - 300 грам
  • Перець чилі - За смаком
  • Часник - За смаком
  • Каперсами - За смаком
локшина з чорнилом каракатиці - фото крок 1
1. Щоб приготувати домашню локшину з чорнилом каракатиці, досить взяти борошно, воду і чорнило, можна додати трохи анісової горілки, але це не обов'язково. Отже, замішуємо круте тісто і додаємо трохи чорнила каракатиці.
локшина з чорнилом каракатиці - фото крок 2
2. Тісто слід кілька разів скласти"конвертом" і раскатавать знову (за типом листкового тіста).
локшина з чорнилом каракатиці - фото крок 3
3. Через кілька розкочування тіста потрібно помістити в спеціальну машину в вальці, через які пропустіть кілька разів. Якщо у вас немає такого обладнання, розгортайте качалкою і скочується стільки раз, поки тісто не стане ідеально гладким.
локшина з чорнилом каракатиці - фото крок 4
4. Тісто має бути ось такої консистенції - ідеально гладким. Товщина шару не повинна перевищувати 2 мм.
локшина з чорнилом каракатиці - фото крок 5
5. Заключний етап: міняємо вальці для розкочування тіста на прорізувачі для локшини, пропускаємо наше тісто через них. Тепер локшину можна відварювати.
локшина з чорнилом каракатиці - фото крок 6
6. Відправляємо локшину варитися в підсолену воду, а тим часом приступаємо до приготування морепродуктів: обробляв тушку кальмара і відварюємо його також в підсоленій воді. За смаком можна відварити будь-які морепродукти.
локшина з чорнилом каракатиці - фото крок 7
7. Коли морепродукти будуть готові, нарізаємо їх соломкою і додаємо спеції.
локшина з чорнилом каракатиці - фото крок 8
8. Дуже добре з локшиною поєднуються каперси, перець чилі і часник. Додаємо
Ці продукти до нашої пасті і морепродуктів.
локшина з чорнилом каракатиці - фото крок 9
9. І ось локшина з чорнилом каракатиці готова! Подавайте її в гарячому вигляді, можна разом з білим вином.

Схожі рецепти