Рецепт Соус з хрону фото

Соус з хрону
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі , Хрін
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Соуси , Для птахів , До м'яса , Гірке
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Якщо ви любите гострі соуси до м'яса, вам слід дізнатися, як приготувати соус їх хрону. Він складається з буряка, хрону і ще декількох простих інгредієнтів. Готується дуже швидко, без зайвих проблем.

Опис приготування:

Готовий соус може зберігатися близько 5 місяців в холодильнику, що дуже зручно. Найкраще соус з хрону і буряка підходить до м'ясних страв, а особливо до холодцю або запеченої свинини. Він має приємний аромат і гоструватим, пікантним смаком. Вдалого приготування!

  • Хрін - 300 грам
  • Буряк - 1 штука
  • Вода - 0, 5 склянки
  • Оцет - 0, 5 склянки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
соус з хрону - фото крок 1
Хрін попередньо замочити в холодній воді на 2 годину. Після чого очищаємо хрін і нарізаємо шматочками.
соус з хрону - фото крок 2
Буряк очищаємо, нарізаємо шматками.
соус з хрону - фото крок 3
Натріть буряк на дрібній тертці.
соус з хрону - фото крок 4
Хрін також трьом на тертці і з'єднуємо з буряком.
соус з хрону - фото крок 5
Додаємо оцет і цукор.
соус з хрону - фото крок 6
Заливаємо окропом на 10 хвилин, солимо.
соус з хрону - фото крок 7
Розкладаємо готову масу по чистим банкам.
соус з хрону - фото крок 8
Закриваємо банки кришками. Зберігаємо в холодильнику. Смачного!

Схожі рецепти