Соус з хрону
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите гострі соуси до м'яса, вам слід дізнатися, як приготувати соус їх хрону. Він складається з буряка, хрону і ще декількох простих інгредієнтів. Готується дуже швидко, без зайвих проблем.
Готовий соус може зберігатися близько 5 місяців в холодильнику, що дуже зручно. Найкраще соус з хрону і буряка підходить до м'ясних страв, а особливо до холодцю або запеченої свинини. Він має приємний аромат і гоструватим, пікантним смаком. Вдалого приготування!
- Хрін - 300 грам
- Буряк - 1 штука
- Вода - 0, 5 склянки
- Оцет - 0, 5 склянки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Ст. Ложка
Хрін попередньо замочити в холодній воді на 2 годину. Після чого очищаємо хрін і нарізаємо шматочками.
Буряк очищаємо, нарізаємо шматками.
Натріть буряк на дрібній тертці.
Хрін також трьом на тертці і з'єднуємо з буряком.
Додаємо оцет і цукор.
Заливаємо окропом на 10 хвилин, солимо.
Розкладаємо готову масу по чистим банкам.
Закриваємо банки кришками. Зберігаємо в холодильнику. Смачного!