Рёшті з малосольной рибою і соусом з хрону
(покроковий рецепт з фото)
Рёшті - норвезькі деруни. Пропоную приготувати новорічну закуску з хрусткими соковитими дерунами, рибкою і пікантним гострим соусом. Готується таке блюдо просто, а з'їдається моментально!
Закуска ця дуже проста, з найдоступніших продуктів. Хрусткі деруни з двох видів картоплі (вареного і сирого) подаються з пікантним соусом зі сметани і хрону. Доповнюють цю смакоту скибочки слабосоленої червоної рибки, яку, втім, можна замінити на шматочки оселедця. Спробуйте, це дуже смачно!
- Картопля - 2 штуки
- Картопля - 2 штуки (варений)
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Хрін - 1 Ст. Ложка
- Зелень - 1 Ст. Ложка (порізана)
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Вершкове масло - 5 грам
Варену картоплю натріть на тертці.
Сиру картоплю почистіть і натріть на тертці.
Перемішайте обидва види картоплі, приправити сіллю, поперчіть.
На сковороді розтопіть вершкове масло і обсмажте велику корж з картоплі з одного боку.
Акуратно переверніть і обсмажте з іншого боку.
Зробимо соус. Змішайте сметану, хрін і нарізану зелень. Посоліть і підкислити соус по своєму смаку.
Ресті нарізаємо на шматочки бажаного розміру, подаємо до столу з соусом і скибочками слабосоленої рибки.
Смачного!