Рецепт малосольной червоної риби
(покроковий рецепт з фото)
Напевно мало кому не подобається солона червона рибка, адже її можна вважати полуделікатесним продуктом. Вона добре до будь-якого столу. Тут я покажу вам рецепт малосольной червоної риби.
Як ви побачите, солі 0, 5 кг риби ми будемо брати не занадто багато. Більш того, риба візьме стільки солі, скільки їй необхідно, так що ви не отримаєте пересолений продукт. А саке додасть лососеві приголомшливо апетитний аромат. Але, в принципі, можна використовувати і звичайну горілку.
- Лосось - 450-500 грам
- Саке - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
Рибу вимийте, просушіть, потім поріжте досить великими шматочками. Шкіру не знімайте. На філе нанесіть саке, залиште на 10 хвилин, потім просушіть серветкою.
Почніть наносити на рибу сіль, починаючи з частини зі шкірою. Потім натріть сіллю філе з усіх боків.
У невеликій контейнер викладіть паперові серветки, потім покладіть щільно один одному рибу, накрийте серветками, закрийте контейнер.
Залиште контейнер в холодильнику на 2-3 дня. Потім пробуйте нашу малосольного рибку.