Рецепт хрону на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Хрін для мене - загадковий овоч. Він ніяк не може стати основою страви, але зате відмінно доповнює своїм смаком багато інших інгредієнти. З нього роблять домашню приправу, яка замінить магазинну.
Цей соус називають "хреновиною", "горлодёром" і "хренодёром" . Він гострий і пікантний. Підходить для м'яса і риби, а також в якості доповнення до хліба. Іноді його використовують, додаючи в салат, наприклад, в окрошку. Обов'язково подивіться, як приготувати рецепт хрону на зиму з помідорами.
- Помідор - 500 грам
- Хрін, корінь - 50 грам
- Часник - 30 грам
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 200 мілілітрів
Помідори промийте і наріжте шматочками. Хрін і часник почистіть.
Подрібніть помідори і часник в блендері або м'ясорубці.
Хрін натріть на дрібній тертці. Додайте його до помідорів. Суміш перемішайте.
Далі додайте сіль і цукор. Ще раз перемішайте соус.
Потім влийте оцет. Перемішайте і залиште її на добу при кімнатній температурі.
Після цього влийте масло. Ще раз перемішайте соус. Перелийте його в стерилізовані банки. Закупорте їх. Зберігайте в прохолодному місці. Приємною дегустації!