Рецепт Рецепт хрону на зиму фото

Рецепт хрону на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Помідор , Хрін
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Літні
Соуси , Гостре , Соуси на зиму
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 дн. 1 г. 0 хв.

Хрін для мене - загадковий овоч. Він ніяк не може стати основою страви, але зате відмінно доповнює своїм смаком багато інших інгредієнти. З нього роблять домашню приправу, яка замінить магазинну.

Опис приготування:

Цей соус називають"хреновиною" , "горлодёром" і"хренодёром" . Він гострий і пікантний. Підходить для м'яса і риби, а також в якості доповнення до хліба. Іноді його використовують, додаючи в салат, наприклад, в окрошку. Обов'язково подивіться, як приготувати рецепт хрону на зиму з помідорами.

  • Помідор - 500 грам
  • Хрін, корінь - 50 грам
  • Часник - 30 грам
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Цукор - 0, 5 чайних ложки
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 200 мілілітрів
рецепт хрону на зиму - фото крок 1
Помідори промийте і наріжте шматочками. Хрін і часник почистіть.
рецепт хрону на зиму - фото крок 2
Подрібніть помідори і часник в блендері або м'ясорубці.
рецепт хрону на зиму - фото крок 3
Хрін натріть на дрібній тертці. Додайте його до помідорів. Суміш перемішайте.
рецепт хрону на зиму - фото крок 4
Далі додайте сіль і цукор. Ще раз перемішайте соус.
рецепт хрону на зиму - фото крок 5
Потім влийте оцет. Перемішайте і залиште її на добу при кімнатній температурі.
рецепт хрону на зиму - фото крок 6
Після цього влийте масло. Ще раз перемішайте соус. Перелийте його в стерилізовані банки. Закупорте їх. Зберігайте в прохолодному місці. Приємною дегустації!

Схожі рецепти