Соус з хрону зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів пікантних і гострих смаків пропоную звернути свою увагу на цей дуже простий рецепт соусу з хрону зі сметаною. З ним ваші блюда заграють абсолютно новими смаковими відтінками.
Натуральні соуси власного приготування хороші тим, що ви можете варіювати їх гостроту залежно від власних смакових уподобань. При бажанні можете додати в соус з хрону зі сметаною в домашніх умовах ароматні трави і улюблені спеції.
- Корінь хрону - 500 грам
- Оцет - 200 мілілітрів
- Вода - 800 мілілітрів
- Сіль - 1.5 Ст. Ложки
- Цукор - 1.5 Ст. Ложки
- Крем - За смаком
1. Для початку необхідно вибрати побільше корені хрону і очистити їх. Відразу обмовлюся, що основа для соусу робиться з запасом, так що при бажанні можна зменшити кількість інгредієнтів.
2. Далі потрібно подрібнити корінь. Існує як мінімум два варіанти, як це зробити: ви можете натерти корінь на тертці або пропустити через м'ясорубку, наприклад. Перший підійде, якщо ви плануєте робити соус з хрону зі сметаною в домашніх умовах в невеликих кількостях.
3. Доведіть до кипіння воду, залийте тертий хрін. Накрийте кришкою і залиште до повного охолодження на столі.
4. Потім можете всипати цукор, сіль і як слід все перемішати. Додайте оцет і (при бажанні) інші спеції за смаком. Змішавши, приберіть хрін в холодильник мінімум на 3 годину.
5. Заготівля готова. Далі рецепт приготування соусу з хрону зі сметаною неймовірно простий. Візьміть заготовку і сметану в співвідношенні 1 до 2 (з 50 грамів хрону - 100 сметани, наприклад). Ретельно перемішайте. Перед подачею можна додати в соус трохи подрібненої зелені. Чистий заготівля прекрасно зберігається в холодильнику.