Рецепт Соус креветковий фото

Соус креветковий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Молочні продукти, Вершки, Креветки, Морепродукти, Помідор, Цибуля
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку
Соуси, До риби

Соус робить смак всього блюда. Але потрібно правильно підібрати його до інших продуктів, інакше все буде зіпсовано. А додавати всюди майонез зовсім неправильно. Ось, як приготувати соус креветковий.

Цей креветковий соус чудово підходить до пасти, деяким рибних страв і морепродуктів. Але в той же час така заправка може зіпсувати овочеве рагу або червоне м'ясо. А сам по собі соус дуже делікатний, але має насичений смак.

  • Креветки королівські - 9 штук
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Бренді - 20 мілілітрів
  • Протерта м'якоть томатів - 25 мілілітрів
  • Рибний бульйон - 250 мілілітрів
  • Вершки 32% - 80 мілілітрів
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Чорний мелений перець - За смаком
соус креветковий - фото крок 1
Креветки очистіть від панцира і відкладіть їх. У сотейнику нагрійте масло і обсмажте в ньому панцири до золотистої скоринки.
соус креветковий - фото крок 2
Чистий і Мельк nashinkuyte цибулю. Додайте його в сотейник разом з м'якоттю томатів і бренді. Готуйте до повного випаровування алкоголю.
соус креветковий - фото крок 3
Потім влийте бульйон і доведіть суміш до кипіння. Після зменшіть вогонь і варіть 10 хвилин, а потім процідіть через сито.
соус креветковий - фото крок 4
Проціджений бульйон з'єднайте з вершками і доведіть суміш до кипіння, трохи приправивши. Потім варите кілька хвилин, помішуючи. Я подала соус з пастою і креветками. Приємною дегустації!

Схожі рецепти