Соус креветковий
(покроковий рецепт з фото)
Соус робить смак всього блюда. Але потрібно правильно підібрати його до інших продуктів, інакше все буде зіпсовано. А додавати всюди майонез зовсім неправильно. Ось, як приготувати соус креветковий.
Цей креветковий соус чудово підходить до пасти, деяким рибних страв і морепродуктів. Але в той же час така заправка може зіпсувати овочеве рагу або червоне м'ясо. А сам по собі соус дуже делікатний, але має насичений смак.
- Креветки королівські - 9 штук
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Бренді - 20 мілілітрів
- Протерта м'якоть томатів - 25 мілілітрів
- Рибний бульйон - 250 мілілітрів
- Вершки 32% - 80 мілілітрів
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Чорний мелений перець - За смаком
Креветки очистіть від панцира і відкладіть їх. У сотейнику нагрійте масло і обсмажте в ньому панцири до золотистої скоринки.
Чистий і Мельк nashinkuyte цибулю. Додайте його в сотейник разом з м'якоттю томатів і бренді. Готуйте до повного випаровування алкоголю.
Потім влийте бульйон і доведіть суміш до кипіння. Після зменшіть вогонь і варіть 10 хвилин, а потім процідіть через сито.
Проціджений бульйон з'єднайте з вершками і доведіть суміш до кипіння, трохи приправивши. Потім варите кілька хвилин, помішуючи. Я подала соус з пастою і креветками. Приємною дегустації!