Соус-кетчуп «осінній»
(покроковий рецепт з фото)
Томатний соус, який зібрав в собі всі яскраві фарби і смаки осінніх овочів і яблук. Густий, кисло-солодкий, в міру гострий соус підходить до рибі, м'яса, kartofelyu, каші і т. П.
Восени, коли залишаються помідори будь-яких форм і розмірів, з них можна заготовити багато смачного кетчупу. Для легкої фруктовою нотки і густоти додамо яблука. Із задоволенням ділюся з вами рецептом, як приготувати соус-кетчуп "осінній" .
- Помідор - 2 кілограма
- Яблуко - 300 грам
- Цибуля - 150 грам
- Петрушка - 50 грам
- Цукор - 100 грам
- Сіль - 15 грам
- Гвоздика - 10 штук
- Насіння кропу - 1 Чайна ложка
- Гірчичний порошок - 1 Чайна ложка
- Перець чорний горошок - 5 штук
- Оцет 9 % - 50 мілілітрів
Підготуйте продукти. Помідори і яблука вимийте.
Помідори і петрушку перекрутити за допомогою м'ясорубки. Доведіть до кипіння, на повільному вогні варите протягом 30 хвилин.
Додайте подрібнену цибулю і очищені яблука, нарізані кубиками. Варіть протягом 25 хвилин.
Пробийте блендером до однорідності, додайте спеції. Насіння кропу, гвоздику і чорний перець зав'яжіть в марлевий мішечок і опустите в каструлю. Варіть до необхідної густоти, протягом 30-40 хвилин. Додайте цукор, перемішайте. Влийте оцет, доведіть соус до кипіння. Видаліть мішечок зі спеціями.
Розлийте кетчуп по стерилізованих банках, закатати чистими кришками. Вихід готового продукту - 2 L.