Рецепт Соус-кетчуп «осінній» фото

Соус-кетчуп «осінній»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Помідор
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
Фуршет
Заготовки, Соуси, До м'яса, Томатний соус, Кетчуп

Томатний соус, який зібрав в собі всі яскраві фарби і смаки осінніх овочів і яблук. Густий, кисло-солодкий, в міру гострий соус підходить до рибі, м'яса, kartofelyu, каші і т. П.

Восени, коли залишаються помідори будь-яких форм і розмірів, з них можна заготовити багато смачного кетчупу. Для легкої фруктовою нотки і густоти додамо яблука. Із задоволенням ділюся з вами рецептом, як приготувати соус-кетчуп "осінній" .

  • Помідор - 2 кілограма
  • Яблуко - 300 грам
  • Цибуля - 150 грам
  • Петрушка - 50 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Сіль - 15 грам
  • Гвоздика - 10 штук
  • Насіння кропу - 1 Чайна ложка
  • Гірчичний порошок - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний горошок - 5 штук
  • Оцет 9 % - 50 мілілітрів
соус-кетчуп
Підготуйте продукти. Помідори і яблука вимийте.
соус-кетчуп
Помідори і петрушку перекрутити за допомогою м'ясорубки. Доведіть до кипіння, на повільному вогні варите протягом 30 хвилин.
соус-кетчуп
Додайте подрібнену цибулю і очищені яблука, нарізані кубиками. Варіть протягом 25 хвилин.
соус-кетчуп
Пробийте блендером до однорідності, додайте спеції. Насіння кропу, гвоздику і чорний перець зав'яжіть в марлевий мішечок і опустите в каструлю. Варіть до необхідної густоти, протягом 30-40 хвилин. Додайте цукор, перемішайте. Влийте оцет, доведіть соус до кипіння. Видаліть мішечок зі спеціями.
соус-кетчуп
Розлийте кетчуп по стерилізованих банках, закатати чистими кришками. Вихід готового продукту - 2 L.

Схожі рецепти