Домашній кетчуп
(покроковий рецепт з фото)
Скільки ж хімії в складі у магазинних соусів! Оборот упаковки дивитися страшно. Краще їх не купувати, але тоді потрібна альтернатива. Для цього необхідно вибрати правильний рецепт, наприклад, цей.
Я підкажу вам, як приготувати домашній кетчуп. Він буде на основі стиглих помідорів і цибулі з різними спеціями. У міру гострий смак доповнить безліч гарячих страв. З ним поєднується будь-який добротний шматок м'яса, смажена картопля і спагетті. Для експерименту додайте до складу часник і перець чилі.
- Помідор - 4 кілограма
- Оцет 6% - 150 мілілітрів
- Ріпчаста цибуля - 6 штук
- Лавровий лист - 4 штуки
- Цукор - 2 склянки
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Паприка - 2 Ст. Ложки
- Перець червоний мелений - 0, 5-1 Ст. Ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Гвоздика - 0, 5 чайних ложки
Помідори і цибулю пропустіть через м'ясорубку.
У великій каструлі з'єднайте всі спеції, сіль, оцет і цукор.
Потім влийте помідорні масу. Варіть її на повільному вогні протягом 4-х годин, іноді заважаючи.
Після цього з кетчупу дістаньте лавровий лист. Підготуйте стерилізовані банки з кришками.
Розлийте кетчуп по банкам. Коли він охолоне, можете пробувати. Приємною дегустації!