Рецепт Домашній кетчуп фото

Домашній кетчуп
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Помідор
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Соуси , Кетчуп
Кількість порцій: 20
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Скільки ж хімії в складі у магазинних соусів! Оборот упаковки дивитися страшно. Краще їх не купувати, але тоді потрібна альтернатива. Для цього необхідно вибрати правильний рецепт, наприклад, цей.

Опис приготування:

Я підкажу вам, як приготувати домашній кетчуп. Він буде на основі стиглих помідорів і цибулі з різними спеціями. У міру гострий смак доповнить безліч гарячих страв. З ним поєднується будь-який добротний шматок м'яса, смажена картопля і спагетті. Для експерименту додайте до складу часник і перець чилі.

  • Помідор - 4 кілограма
  • Оцет 6% - 150 мілілітрів
  • Ріпчаста цибуля - 6 штук
  • Лавровий лист - 4 штуки
  • Цукор - 2 склянки
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
  • Паприка - 2 Ст. Ложки
  • Перець червоний мелений - 0, 5-1 Ст. Ложки
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Гвоздика - 0, 5 чайних ложки
домашній кетчуп - фото крок 1
Помідори і цибулю пропустіть через м'ясорубку.
домашній кетчуп - фото крок 2
У великій каструлі з'єднайте всі спеції, сіль, оцет і цукор.
домашній кетчуп - фото крок 3
Потім влийте помідорні масу. Варіть її на повільному вогні протягом 4-х годин, іноді заважаючи.
домашній кетчуп - фото крок 4
Після цього з кетчупу дістаньте лавровий лист. Підготуйте стерилізовані банки з кришками.
домашній кетчуп - фото крок 5
Розлийте кетчуп по банкам. Коли він охолоне, можете пробувати. Приємною дегустації!

Схожі рецепти