Домашній кетчуп з гірчицею
(покроковий рецепт з фото)
Я зовсім перестала купувати кетчуп в магазині. Мене лякає його склад, а в смаку часто відчувається надлишки оцту. Але від цього соусу я не відязикалася, а просто перейшла на домашній рецепт. Знайомтеся!
Чи не сказала б що смак вийшов гострим, а скоріше насиченим. Це все завдяки яскравому набору приправ і спецій. Їх же регулюйте на свій смак, але в даних пропорціях виходить дуже добре. Тому я раджу вам вивчити, як приготувати домашній кетчуп з гірчицею. Він підійде для картоплі фрі, чіпсів, наггетсів і начос.
- Помідор - 1 кілограм
- Винний оцет - 150 мілілітрів
- Лавровий лист - 1 штука
- Цукор коричневий - 50 грам
- Обкладинка - 0, 25 чайних ложки
- Koriandr - 0, 25 чайних ложки
- Вустерширський соус - 1 Чайна ложка
- Сіль - 3/4 чайних ложки
- Гірчиця суха - 1 Чайна ложка
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
- Томатна паста - 1, 5 Ст. Ложки
- Часник - 1 зубчик
Промиті помідори наріжте великими часточками. Часник почистіть і роздушіть ножем.
В цей же час доведіть до кипіння суміш з оцту, кориці, цукор і коріандр. Варіть її 2 хвилини.
Потім в каструлю додайте помідори, соус, томатну пасту, сіль, лавровий лист і часник.
Також всипте гірчицю. Гасіть соус на середньому вогні 30 хвилин, іноді помішуючи.
Після цього заберіть майбутній кетчуп з вогню. Видаліть з нього часник і лавровий лист. Трохи остудіть суміш, а потім пробийте її блендером.
Далі поверніть масу на вогонь. Просійте до неї крохмаль. Проваріть її 10-15 хвилин на повільному вогні, помішуючи.
Готовий кетчуп протріть через дрібний друшляк і остудіть. Все готово! приємною дегустації!