Кетчуп з кабачків
(покроковий рецепт з фото)
Кетчуп - відмінне рішення для переробки надлишок овочів. Для його приготування можна брати не тільки томати, але і кабачки, а ступінь подрібнення овоча можна регулювати за бажанням. Ділюся рецептом!
Процес приготування кетчупу сам по собі простий і не займає багато часу. Але є невеликі нюанси, на які варто звернути увагу. Для приготування соусу підійдуть будь-які кабачки, але чим плід старіше, тим довше доведеться випаровувати рідину. Також важливий момент - тримайте каструлю закритою, щоб уникнути опіків. Спеції ви можете сміливо брати на свій смак.
- Кабачки - 1 кілограм
- Томатна паста - 300 грам
- Цукор - 80 грам
- Сіль - 26 грам
- Спеція"5 перців" - 1/2 чайних ложки
- Оцтова есенція 70% - 2, 5 чайних ложки
- Вода - 480 мілілітрів(300 мл. - в томатну пасту, 180 мл. - в кабачки)
- Koriandr - За смаком (по бажанню)
Підготуйте необхідні інгредієнти. Кабачки вимийте і зніміть шкірку.
Кабачки наріжте невеликими шматочками і перекладіть в каструлю з товстим дном. Додайте 180 мл. Води, закрийте кришкою і поставте на середній вогонь. Коли кабачки закиплять, вогонь збавте.
Распарьте до м'якого стану і випаровування рідини.
Змішайте томатну пасту і 300 мл. Води. Додайте спеції, сіль, цукор. Перемішайте і залиште на 20 хвилин.
Через деякий час перелийте томатну масу до кабачків.
Пробийте занурювальним блендером до однорідного стану. Якщо у вас немає погружного блендера, тоді пропустіть кабачки через м'ясорубку з дрібними гратами двічі і тільки потім додайте томатну масу, перемішайте. Поставте соус на середньої вогонь, закрийте кришкою і після перших "плюх" зменшіть вогонь і варіть 20 хвилин. Перед помішуванням, каструлю необхідно зняти з вогню, перемішати і знову поставити варитися.
Після закінчення часу додайте оцтову есенцію і проваріть ще 10 хвилин. Зніміть з вогню.
Кетчуп розлийте в стерилізовані банки, закрийте чистими, сухими кришками. Переверните, закип’ятити і остудити.
Із вказаної кількості інгредієнтів, вийшло 2 баночки об'ємом 0, 55 мл. Смачних вам заготовок!