Рецепт Кетчуп з кабачків фото

Кетчуп з кабачків
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Дієтичне харчування , Для діабетиків
На обід , На вечерю
Заготовки , Соуси , Консервація , Кетчуп
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Кетчуп - відмінне рішення для переробки надлишок овочів. Для його приготування можна брати не тільки томати, але і кабачки, а ступінь подрібнення овоча можна регулювати за бажанням. Ділюся рецептом!

Опис приготування:

Процес приготування кетчупу сам по собі простий і не займає багато часу. Але є невеликі нюанси, на які варто звернути увагу. Для приготування соусу підійдуть будь-які кабачки, але чим плід старіше, тим довше доведеться випаровувати рідину. Також важливий момент - тримайте каструлю закритою, щоб уникнути опіків. Спеції ви можете сміливо брати на свій смак.

  • Кабачки - 1 кілограм
  • Томатна паста - 300 грам
  • Цукор - 80 грам
  • Сіль - 26 грам
  • Спеція"5 перців" - 1/2 чайних ложки
  • Оцтова есенція 70% - 2, 5 чайних ложки
  • Вода - 480 мілілітрів(300 мл. - в томатну пасту, 180 мл. - в кабачки)
  • Koriandr - За смаком (по бажанню)
кетчуп з кабачків - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Кабачки вимийте і зніміть шкірку.
кетчуп з кабачків - фото крок 2
Кабачки наріжте невеликими шматочками і перекладіть в каструлю з товстим дном. Додайте 180 мл. Води, закрийте кришкою і поставте на середній вогонь. Коли кабачки закиплять, вогонь збавте.
кетчуп з кабачків - фото крок 3
Распарьте до м'якого стану і випаровування рідини.
кетчуп з кабачків - фото крок 4
Змішайте томатну пасту і 300 мл. Води. Додайте спеції, сіль, цукор. Перемішайте і залиште на 20 хвилин.
кетчуп з кабачків - фото крок 5
Через деякий час перелийте томатну масу до кабачків.
кетчуп з кабачків - фото крок 6
Пробийте занурювальним блендером до однорідного стану. Якщо у вас немає погружного блендера, тоді пропустіть кабачки через м'ясорубку з дрібними гратами двічі і тільки потім додайте томатну масу, перемішайте. Поставте соус на середньої вогонь, закрийте кришкою і після перших"плюх" зменшіть вогонь і варіть 20 хвилин. Перед помішуванням, каструлю необхідно зняти з вогню, перемішати і знову поставити варитися.
кетчуп з кабачків - фото крок 7
Після закінчення часу додайте оцтову есенцію і проваріть ще 10 хвилин. Зніміть з вогню.
кетчуп з кабачків - фото крок 8
Кетчуп розлийте в стерилізовані банки, закрийте чистими, сухими кришками. Переверните, закип’ятити і остудити.
кетчуп з кабачків - фото крок 9
Із вказаної кількості інгредієнтів, вийшло 2 баночки об'ємом 0, 55 мл. Смачних вам заготовок!

Схожі рецепти