Кетчуп з помідорів на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Я прагну до того, щоб повністю прибрати з життя своєї родини готові страви з магазину. Намагаюся робити все сама, але це не завжди можливо. На цей випадок рятують домашні заготовки.
Любителі пікантних соусів будуть мені вдячні за цей рецепт, адже в ньому я описала, як приготувати кетчуп з помідорів на зиму. Зізнаюся, що раніше робила тільки лечо, але вже дуже я і чоловік любимо кетчуп, тому вирішила спробувати і цю заготовку. Вийшов просто приголомшливий смак. Для спагетті - саме те.
- Помідор - 1, 5 кілограма
- Томати - 800 мілілітрів (у власному соку)
- Ріпчаста цибуля - 4-5 штук
- Перець чилі - 0, 5 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Оцет яблучний - 1 Склянка
- Гвоздика - 4 штуки
- Koriandr - 2 чайних ложки
- Часник - 3 зубчики
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Імбир - 50 грам
- Фенхель - 1 Чайна ложка
Лук подрібніть, а зубчики часнику наріжте тонкими пластинках. Імбир подрібніть. Розігрійте масло в сотейнику. Обсмажте в ньому цибулю, потім додайте часник з імбиром.
Потім в ступці з'єднайте гвоздику з коріандром і фенхелем. Перетолчіте інгредієнти. Додайте їх в сотейник разом з подрібненим чилі і перцем.
Помідори очистіть від шкірки і наріжте великими шматочками. Перекладіть їх в сотейник.
Також очистіть від шкури томати у власному соку. Наріжте їх половинками. Додайте їх в сотейник разом з соком з банки. Гасіть блюдо протягом 20 хвилин. Потім всипте цукор і сіль. Влийте оцет.
Після цього подрібніть томатну масу блендером, а потім перетріть її через сито. Уварите отриману масу до потрібної вам густоти (приблизно 20 хвилин).
Кетчуп розлийте по стерилізованим банкам. А їх закупорьте кришками.
Як кетчуп охолоне, його можна пробувати. Приємною дегустації!