Рецепт Кетчуп з помідорів на зиму фото

Кетчуп з помідорів на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Помідор , Цибуля
Дієтичне харчування , Для діабетиків
На обід , На вечерю , Літні
Заготовки , Соуси , Консервація , Кетчуп
Кількість порцій: 20
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Я прагну до того, щоб повністю прибрати з життя своєї родини готові страви з магазину. Намагаюся робити все сама, але це не завжди можливо. На цей випадок рятують домашні заготовки.

Опис приготування:

Любителі пікантних соусів будуть мені вдячні за цей рецепт, адже в ньому я описала, як приготувати кетчуп з помідорів на зиму. Зізнаюся, що раніше робила тільки лечо, але вже дуже я і чоловік любимо кетчуп, тому вирішила спробувати і цю заготовку. Вийшов просто приголомшливий смак. Для спагетті - саме те.

  • Помідор - 1, 5 кілограма
  • Томати - 800 мілілітрів (у власному соку)
  • Ріпчаста цибуля - 4-5 штук
  • Перець чилі - 0, 5 штуки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Оцет яблучний - 1 Склянка
  • Гвоздика - 4 штуки
  • Koriandr - 2 чайних ложки
  • Часник - 3 зубчики
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Імбир - 50 грам
  • Фенхель - 1 Чайна ложка
кетчуп з помідорів на зиму - фото крок 1
Лук подрібніть, а зубчики часнику наріжте тонкими пластинках. Імбир подрібніть. Розігрійте масло в сотейнику. Обсмажте в ньому цибулю, потім додайте часник з імбиром.
кетчуп з помідорів на зиму - фото крок 2
Потім в ступці з'єднайте гвоздику з коріандром і фенхелем. Перетолчіте інгредієнти. Додайте їх в сотейник разом з подрібненим чилі і перцем.
кетчуп з помідорів на зиму - фото крок 3
Помідори очистіть від шкірки і наріжте великими шматочками. Перекладіть їх в сотейник.
кетчуп з помідорів на зиму - фото крок 4
Також очистіть від шкури томати у власному соку. Наріжте їх половинками. Додайте їх в сотейник разом з соком з банки. Гасіть блюдо протягом 20 хвилин. Потім всипте цукор і сіль. Влийте оцет.
кетчуп з помідорів на зиму - фото крок 5
Після цього подрібніть томатну масу блендером, а потім перетріть її через сито. Уварите отриману масу до потрібної вам густоти (приблизно 20 хвилин).
кетчуп з помідорів на зиму - фото крок 6
Кетчуп розлийте по стерилізованим банкам. А їх закупорьте кришками.
кетчуп з помідорів на зиму - фото крок 7
Як кетчуп охолоне, його можна пробувати. Приємною дегустації!

Схожі рецепти