Соус до кальмарів
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 12
Час приготування: 10 хв.
Соус до кальмарів має яскраво-вираженим смаком, тому їм досить просто скропити морепродути. Якщо хочете, то можете просто вмочати відварені кальмари в соус. Він підкреслить і розкриє їх смак.
Опис приготування:
Замислюєтеся про те, як приготувати соус до кальмарів? Тоді спробуйте такий томатно-сметанний варіант. Це відмінне доповнення до будь-яких морепродуктів, в тому числі і до кальмарів.
- Крем - 100-150 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Паприка солодка - 1 Чайна ложка
- Кріп, цибуля зелена - 1/2 пучка
- Томат - 1 штука
Для початку вам необхідно зняти з помідора шкірку. Для цього зробіть на його носику хрестоподібний надріз лезом ножа. Обдайте томат окропом, і тоді шкірка зніметься дуже легко.
У глибоку піалку покладіть нарізаний довільними шматочками томат без шкірки. Чим він буде спелее, тим краще. Туди ж додайте вимиту і нарізану зелень. З зеленню ви можете експериментувати, до морепродуктів підходить кінза і базилік. Подрібніть занурювальним блендером все інгредієнти в піалках.
В отриману масу додайте сметану. Чим більше її буде, тим більше вершковим смак вийде у соусу. Сметана повинна бути жирною, але не кислою.
В отриману суміш додайте паприку і чорний мелений перець. Гарненько все перемішайте, спробуйте соус: можливо, до нього потрібно буде додати трохи солі (на ваш смак). Готовий соус зберігайте в холодильнику і на стіл подавайте охолодженим.