Рецепт Соус для пасти «Карбонара» фото

Соус для пасти «Карбонара»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо , Субпродукти , Яйця , Шинка , Бекон
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Макаронні вироби
Кількість порцій: 4
Час приготування: 20 хв.

Одна з найзнаменитіших родзинок італійської кухні вже давно увійшла в колекцію улюблених рецептів багатьох. Якщо ви ще не пробували повторити це блюдо будинку, тоді не проходите мимо покрокових порад!

Опис приготування:

Представляю вам апетитний і нескладний спосіб, як приготувати соус для пасти"Карбонара" в домашніх умовах. Ніжний, насичений, ароматний, він перетворює спагетті в справжню насолоду. Це приголомшлива ідея повноцінного страви для всієї родини. Спробуйте!

  • Оливкова олія - 2 чайних ложки
  • Бекон - 150 грам (або panchetta)
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль і перець - За смаком
  • Яйце - 3 штуки
  • Спагеті - 350 грам
  • Сир - 100 грам (будь-який твердий сир і пармезан навпіл)
соус для пасти
1. На сковороду викладіть дрібно нарізаний бекон, шинку або інші м'ясні делікатеси, які вам до смаку. Додайте очищений зубчик часнику для аромату.
соус для пасти
2. Обсмажте на середньому вогні, помішуючи. Паралельно відваріть в підсоленій воді спагетті до стану"аль денте" .
соус для пасти
3. Акуратно за допомогою шумівки дістаньте м'ясну основу з жиру.
соус для пасти
4. І перекладіть на іншу сковороду.
соус для пасти
5. У невелику мисочку вбийте яйця, додайте сіль і перець за смаком. Збийте все виделкою або вінчиком.
соус для пасти
6. Вилийте яйця на холодну сковороду. Туди ж перекладіть спагетті, попередньо зберігши воду, в якій вони варилися.
соус для пасти
7. Почніть активно перемішувати все. Туди ж всипте тертий сир. Поставте сковороду на вогонь, продовжуючи помішувати.
соус для пасти
8. Влийте на сковороду близько склянки води, в якій варили макарони, залиште на середньому вогні ще на пару хвилин.
Після чого"карбонара" можна подавати до столу.
Смачного!

Схожі рецепти