Соус для пасти «Карбонара»
(покроковий рецепт з фото)
Одна з найзнаменитіших родзинок італійської кухні вже давно увійшла в колекцію улюблених рецептів багатьох. Якщо ви ще не пробували повторити це блюдо будинку, тоді не проходите мимо покрокових порад!
Представляю вам апетитний і нескладний спосіб, як приготувати соус для пасти "карбонара" в домашніх умовах. Ніжний, насичений, ароматний, він перетворює спагетті в справжню насолоду. Це приголомшлива ідея повноцінного страви для всієї родини. Спробуйте!
- Оливкова олія - 2 чайних ложки
- Бекон - 150 грам (або panchetta)
- Часник - 1 зубчик
- Сіль і перець - За смаком
- Яйце - 3 штуки
- Спагеті - 350 грам
- Сир - 100 грам (будь-який твердий сир і пармезан навпіл)
1. На сковороду викладіть дрібно нарізаний бекон, шинку або інші м'ясні делікатеси, які вам до смаку. Додайте очищений зубчик часнику для аромату.
2. Обсмажте на середньому вогні, помішуючи. Паралельно відваріть в підсоленій воді спагетті до стану "аль денте" .
3. Акуратно за допомогою шумівки дістаньте м'ясну основу з жиру.
4. І перекладіть на іншу сковороду.
5. У невелику мисочку вбийте яйця, додайте сіль і перець за смаком. Збийте все виделкою або вінчиком.
6. Вилийте яйця на холодну сковороду. Туди ж перекладіть спагетті, попередньо зберігши воду, в якій вони варилися.
7. Почніть активно перемішувати все. Туди ж всипте тертий сир. Поставте сковороду на вогонь, продовжуючи помішувати.
8. Влийте на сковороду близько склянки води, в якій варили макарони, залиште на середньому вогні ще на пару хвилин.
Після чого "карбонара" можна подавати до столу.
Смачного!
Після чого "карбонара" можна подавати до столу.
Смачного!