Соус для креветок
(покроковий рецепт з фото)
Овочі, Риба та морепродукти, Молочні продукти, Фрукти, Креветки, Морепродукти, Зелень, Помідор, Вершкове масло, Часник, Лимон
У нас сьогодні з вами в меню незвичайне блюдо. Не скажу, що воно из ряда вон. Просто готую його нечасто. Ось, як приготувати соус для креветок. Це особисто мій вибір! Соковиті і пряні. Спробуйте!
Креветки потребують різного виду соусах. Звичайно, якщо ви сходили на риболовлю на море з сіточкою і наловили азовських, наприклад, креветок, то там і без жодного соусу пальці можна з'їсти! Але в звичайному житті такої можливості, як правило, не надається. А заморожені креветки часто віддають неприємним запахом. Щоб його усунути, а заодно додати смаку, придумують різні соуси.
- Креветки - 400 грам
- Помідори - 2-3 штук
- Перець гострий - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Лимон - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 30-40 грам
На цей раз я взяла великі креветки. Їх ще називають королівськими. На смак вони щільніше і суші. Тому, до них просто необхідний який-небудь соус. Для початку промиємо креветки і очистимо їх від кишкової вени.
Розігріємо сковороду. Покладемо в неї шматок вершкового масла. Викладемо наші креветки і обсмажити їх там, помішуючи лопаткою.
Наріжемо помідори кубиками, а гострий перець - кільцями. Гострий можна замінити болгарським, якщо ви не їсте таке. У мене в родині остреньким побалуватися люблять! Викладемо креветки з сковороди, не сливах масло. На місце креветок кладемо овочі і обсмажуємо до розм'якшення.
Коли овочі обсмажити, викладаємо наші креветки до них же. Рубаємо часничок і висипаємо в сковорідку. Лимончик тиснемо. Нам потрібна столова ложка його соку, як ви пам'ятаєте. Рубаємо зелень і складаємо до креветок. Все ретельно перемішуємо.
Для 30 хвилин все готово. До речі, вогонь не треба сильно зменшувати в процесі приготування. Тоді все буде смажитися швидше. Та й корочка буде краще. Викладаємо креветки на тарілочку. Вони послужать відмінною закускою до різних гарнірів, салатів і напоїв. Смачного!