Соус для горбуші
(покроковий рецепт з фото)
Цей чудовий соус я використовую для смаженої горбуші або запікаю в ньому рибку, він ідеально підкреслює її смак і робить горбушу ще апетитний і ароматний, а ось вам і його вельми простий рецепт.
В принципі, для риби є досить багато різних соусів, тому кожен вибирає щось на свій смак, а для мене цей простий рецепт соусу для горбуші завжди був і залишається найулюбленішим. І хоча на його приготування знадобиться трохи більше часу і сил, ніж для будь-якого іншого соусу, але все ж він того вартий. Соус виходить неймовірно смачний з приголомшливим ароматом, горбуша з ним виходить дійсно чудова. Так що якщо ви вирішили приготувати для своїх домашніх відмінний вечеря з рибки, то не лінуйтеся і зробіть соус для горбуші в домашніх умовах, повірте, ви ні на секунду не пошкодуєте про витрачений час.
- Вершкове масло - 200-250 грам
- Яйце - 3 штуки
- Вино біле сухе - 100 грам
- Сік лимонний - 2 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком (перець чорний мелений, сушені трави, приправа для риби, чебрець)
- Сіль - За смаком
Для початку нам необхідно розбити яйця, відокремити білки від жовтків, жовтки викладаємо в каструльку.
Вливаємо в каструльку вино, додаємо спеції і сіль.
Тепер ставимо каструльку на водяну баню і починаємо безперервно збивати жовтки.
Коли соус почне біліти його одразу ж необхідно зняти з водяної бані і продовжувати збивати, поки він не охолоне.
Як тільки соус охолоне, ми починаємо в нього тонкою цівкою вводити попередньо розтоплене вершкове масло, не перестаючи при цьому збивати масу.
Знову ставимо каструльку на нашу водяну баню і продовжуємо збивати соус до загусання, по консистенції він повинен вийти в результаті кремоподібним.
Коли потрібна консистенція буде досягнута, додаємо в соус лимонний сік і перемішуємо все, знімаємо каструльку з водяної бані.
Наш соус готовий, залишилося тільки зробити рибку. Приємного всім апетиту!