Соус «Бер блан»
(покроковий рецепт з фото)
Хочете, щоб ваші звичні м'ясні чи рибні страви знайшли нові грані смаку? тоді дивіться, як приготувати соус "бер блан", класичний соус французької кухні, вершковий і ніжний.
Тут показаний класичний варіант соусу, але за своїм бажанням ви можете урізноманітнити його, додаючи різні спеції і зелень.
Важливий момент: олія, яке відправляється до цибулі, має бути холодним, прямо з холодильника. Не потрібно діставати його заздалегідь.
- Luk-salotų - 2 штуки
- Вершкове масло - 220 грам
- Оцет винний - 30 мілілітрів (краще білий)
- Вино біле сухе - 220 мілілітрів
- Сік лимонний - 10 мілілітрів
- Сіль, перець - За смаком
Лук ми чистимо і подрібнюємо, а потім відправляємо в сотейник і заливаємо вином і оцтом, починаємо нагрівати.
tusim цибулю, поки рідина практично повністю не випарується. Масло дістаємо з холодильника і потроху починаємо вводити в соус, розмішуємо, щоб воно розтануло.
Коли все масло відправлено в сотейник і розплавлене, введіть туди лимонний сік, поперчіть, посоліть і добре перемішайте.
Соус вже готовий, але для ще більш ніжної консистенції його можна протерти через сито. А потім ви зможете насолоджуватися цим дивовижним доповненням до ваших улюблених страв.