Сосиска в тісті з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
М'які, ніжні і соковиті булочки з трохи незвичайною начинкою. Дуже зручно взяти з собою в далеку дорогу.
Сосиску в тісті їли все, а ви пробували коли-небудь додати до сосиску ще й картоплю? Таке поєднання виходить ніжним, ситним і у вас виходить практичне друга страва. Навіть якщо ви не дружите з тестом, не біда - можна скористатися готовим дріжджовим тестом з магазину. А ось пиріжки з такою начинкою в магазині ви навряд чи знайдете. Розповідаю, як приготувати сосиски в тісті з картоплею. Сподіваюся, що рецепт страви з фото буде вам зрозумілий і до вечора на вашому столі буде смачна випічка.
- Сосиски - 10-12 штук
- Картопля - 5-6 штук
- Дріжджове тісто - 1 кілограм
Дріжджове тісто можна купити в кулінарії або зробити самому з будь-якого рецепту. Ставимо тісто в тепле місце, нехай підходить. А поки займемося картоплею для начинки. Чистим картофель, розрізаємо на кілька частин і ставимо варити.
Картопля готовий, додамо в нього трохи вершкового масла, сіль і трохи молока. Пюре не повинно бути рідким! Сосиски очищаємо від плівки. До цього моменту тісто у нас вже піднялося.
Обминали тісто і ділимо на частини. Кожну частину нам треба буде розкачати в корж.
На середина коржі викладаємо рівним шаром приблизно столову ложку пюре. Посередині кладемо сосиску. З кожного боку коржі робимо три розрізу. Тепер загортаємо отриманими смужками нашу сосиску.
Змащуємо деко рослинним маслом і викладаємо сосиски в тісті. Верх можна змастити збитим яйцем. Ставимо деко в духовку і хвилин через 15 включаємо на 200 градусів. Випікаємо до утворення рум'яної скоринки.