Солянка з капусти в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Солянка - це не тільки смачний суп, але і чудовий гарнір з капусти, приготування якого при наявності мультиварки перетворюється на справжнє задоволення!
Опис приготування:
Безсумнівна перевага цієї страви полягає в тому, що подавати солянку з капусти цілком доречно і в холодному, і в гарячому вигляді. Крім того, солянку люблять і м'ясоїди, і вегетаріанці, а приготувати її можна не тільки зі свіжої, але і з квашеної капусти - в Німеччині і деяких областях Франції це національне блюдо.
Звичайно, для святкового столу підходять тільки"елітні" різновиди цієї страви - з bavarskimi kolbaskami, копченим окостом або хорошою шинкою - але для повсякденного меню вам напевно стане в нагоді простий рецепт солянки з капусти в мультиварці.
Приступимо? :)
- Капуста - 1 штука (вилок приблизно 1 кг - за вирахуванням качана і верхніх листків)
- Морква - 1-2 штук
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Вода - 3/4 склянки
- Томатна паста - 2-3 Ст. Ложок
- Ларів лист - 1 штука
Насамперед потрібно нашаткувати капусту.
Морква вимити, почистити і натерти на крупній тертці, цибулю почистити і подрібнити ножем.
Налити в чашу мультиварки рослинне масло.
І спасерувати в ньому цибулю.
Тим часом перемішати капусту з морквою, злегка придушивши руками, щоб овочі пустили сік.
Відправимо її в чашу мультиварки, режим"Гасіння" " (цибуля, до речі. Можна обсмажувати на цьому ж режимі, щоб потім не плутатися).
Відправимо її в чашу мультиварки, режим"Гасіння" " (цибуля, до речі. Можна обсмажувати на цьому ж режимі, щоб потім не плутатися).
Вливаємо воду, змішану з томатним соком, сіллю і перцем, кидаємо лаврушку і закриваємо кришку. Готуємо півгодини, потім пробуємо. Якщо капуста ще не готова, додаємо 10-15 хвилин.
Готову капусту подавати як гарячою, так і остигнула. Смачного!