Солянка з капусти на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Мій рецепт солянки з капусти на зиму передбачає не засолювання, а консервацію. Крім капусти, додаю помідори, цибулю і моркву. Цю солянку можна використовувати для закусок, салатів і різної начинки.
Білокачанну капусту засолюють або консервують в великих кількостях, а потім використовують як начинку для пиріжків, основу для супу або в якості закуски до м'ясних страв. Обожнюю капусту у всіх її проявах, тому колекціоную всі можливі рецепти солянки.
Головне, капусту не ставити на зиму в сильні морози, т.К. Вона не виділяє сік.
Як приготувати солянку з капусти на зиму?
1. Обриваємо верхні листки капусти і тонко її шаткуємо.
2. Морква промийте, очистіть і натріть на крупній тертці.
3. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями. Процес прискорить комбайн з різними ножами-насадками. Особливо це зручно, коли язик йде про лук.
4. Помідори треба нарізати часточками. Деякі шкірку на помідорах залишають, але я раджу зняти. Для цього опустіть помідори в окріп на хвилини 4-5. Шкірочка легко зійде. Потім наріжте помідори часточками. Не забудьте вирізати плодоніжки.
5. Овочі складіть у каструлю, засипте сіллю, цукром, додайте олію. Ретельно, але акуратно перемішайте. Потім відправляйте на повільний вогонь на дві години. Вони повинні гарненько згасити.
6. В кінці варіння до овочів додайте кілька листочків лаврового листа, перцю горошком і оцет. Перемішайте.
7. Розкладіть гарячу солянку по простерилизованнимбанкам і закатати.
Солянка з капусти на зиму готова!
Смачного!
- Капуста білокачанна - 3 кілограма
- Морква - 2 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 2 кілограма
- Помідори - 2 кілограма
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 0, 5 L
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Чорний перець горошком - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 3-4 штук
Головне, капусту не ставити на зиму в сильні морози, т.К. Вона не виділяє сік.
Як приготувати солянку з капусти на зиму?
1. Обриваємо верхні листки капусти і тонко її шаткуємо.
2. Морква промийте, очистіть і натріть на крупній тертці.
3. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями. Процес прискорить комбайн з різними ножами-насадками. Особливо це зручно, коли язик йде про лук.
4. Помідори треба нарізати часточками. Деякі шкірку на помідорах залишають, але я раджу зняти. Для цього опустіть помідори в окріп на хвилини 4-5. Шкірочка легко зійде. Потім наріжте помідори часточками. Не забудьте вирізати плодоніжки.
5. Овочі складіть у каструлю, засипте сіллю, цукром, додайте олію. Ретельно, але акуратно перемішайте. Потім відправляйте на повільний вогонь на дві години. Вони повинні гарненько згасити.
6. В кінці варіння до овочів додайте кілька листочків лаврового листа, перцю горошком і оцет. Перемішайте.
7. Розкладіть гарячу солянку по простерилизованнимбанкам і закатати.
Солянка з капусти на зиму готова!
Смачного!