Рецепт Солянка з капусти на зиму фото

Солянка з капусти на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Для діабетиків
На обід
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 10
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Мій рецепт солянки з капусти на зиму передбачає не засолювання, а консервацію. Крім капусти, додаю помідори, цибулю і моркву. Цю солянку можна використовувати для закусок, салатів і різної начинки.

Опис приготування:

Білокачанну капусту засолюють або консервують в великих кількостях, а потім використовують як начинку для пиріжків, основу для супу або в якості закуски до м'ясних страв. Обожнюю капусту у всіх її проявах, тому колекціоную всі можливі рецепти солянки.

Головне, капусту не ставити на зиму в сильні морози, т.К. Вона не виділяє сік.

Як приготувати солянку з капусти на зиму?

1. Обриваємо верхні листки капусти і тонко її шаткуємо.

2. Морква промийте, очистіть і натріть на крупній тертці.

3. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями. Процес прискорить комбайн з різними ножами-насадками. Особливо це зручно, коли язик йде про лук.

4. Помідори треба нарізати часточками. Деякі шкірку на помідорах залишають, але я раджу зняти. Для цього опустіть помідори в окріп на хвилини 4-5. Шкірочка легко зійде. Потім наріжте помідори часточками. Не забудьте вирізати плодоніжки.

5. Овочі складіть у каструлю, засипте сіллю, цукром, додайте олію. Ретельно, але акуратно перемішайте. Потім відправляйте на повільний вогонь на дві години. Вони повинні гарненько згасити.

6. В кінці варіння до овочів додайте кілька листочків лаврового листа, перцю горошком і оцет. Перемішайте.

7. Розкладіть гарячу солянку по простерилизованнимбанкам і закатати.

Солянка з капусти на зиму готова!

Смачного!

  • Капуста білокачанна - 3 кілограма
  • Морква - 2 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 2 кілограма
  • Помідори - 2 кілограма
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 0, 5 L
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
  • Чорний перець горошком - 1 Чайна ложка
  • Лавровий лист - 3-4 штук
Білокачанну капусту засолюють або консервують в великих кількостях, а потім використовують як начинку для пиріжків, основу для супу або в якості закуски до м'ясних страв. Обожнюю капусту у всіх її проявах, тому колекціоную всі можливі рецепти солянки.

Головне, капусту не ставити на зиму в сильні морози, т.К. Вона не виділяє сік.

Як приготувати солянку з капусти на зиму?

1. Обриваємо верхні листки капусти і тонко її шаткуємо.

2. Морква промийте, очистіть і натріть на крупній тертці.

3. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями. Процес прискорить комбайн з різними ножами-насадками. Особливо це зручно, коли язик йде про лук.

4. Помідори треба нарізати часточками. Деякі шкірку на помідорах залишають, але я раджу зняти. Для цього опустіть помідори в окріп на хвилини 4-5. Шкірочка легко зійде. Потім наріжте помідори часточками. Не забудьте вирізати плодоніжки.

5. Овочі складіть у каструлю, засипте сіллю, цукром, додайте олію. Ретельно, але акуратно перемішайте. Потім відправляйте на повільний вогонь на дві години. Вони повинні гарненько згасити.

6. В кінці варіння до овочів додайте кілька листочків лаврового листа, перцю горошком і оцет. Перемішайте.

7. Розкладіть гарячу солянку по простерилизованнимбанкам і закатати.

Солянка з капусти на зиму готова!

Смачного!

Схожі рецепти